Ilka Štuhec v St. Moritzu takoj za najboljšo deseterico

Ilka Štuhec je v St. Moritzu na smuku pokazala, da je tudi v težkih vidljivostnih pogojih znova lahko med najboljšimi in je prišla do 12. mesta.

Ilka Štuhec je tudi na tretjem smuku sezone prišla do odličnega rezultata. Foto: Gepa

Smučarke so se v St. Moritzu spopadle s težkimi razmerami na tertjem smuku sezone. Predvsem slaba vidljivost je poskrbela, da so smučarke imele precej težav in vozile nekoliko bolj previdno. Nekaj manjših težav je imela tudi edina Slovenka na startu Ilka Štuhec, ki  pa je kljub vsemu prišla do nove lepe uvrstitve. Predvsem po zaslugi dobrega spodnjega dela je za zmagovalko Eleno Courtoni zaostala le +1,47, kar je zadoščalo za solidno 12. mesto,

Courtonijeva je s časom 1:09,40 za 29 stotink prehitela dvakratno zmagovalko Lake Louisa Sofio Goggio. Na treteje mesto se je zavihtela Corine Suter iz Švice, ki je zaostala +0,73. Jutri smučarke v Švici čaka še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Zvočna izjava (mp3):

Ilka Štuhec: “Pogoji so bili takšni, kot so bili. Smo šport v naravi in takšne pogoje kot imaš, takrat  moraš odpeljati najbolje kot znaš. Sama sem danes dokaj jezna na sebe, zato ker na tistem dolgem trojnem  zavoju sem bila dokaj nizko, prišla sem s premalo smeri in sem se čisto ustavila. V drugi strmini potem nisem imela hitrosti, da bi to nadoknadila. Tega jutri ne bom naredila. Zgornji in spodnji del pa sta bila čisto korektna. Z rezultatom nisem zadovoljna, če vem, da sem sposobna več. Jutri je nov dan.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K