Ilka Štuhec z najboljšim superveleslalomom zadnjih petih let

V Kvitfjellu so organizatorji namesto smuka izpeljali prvega izmed dveh superveleslalomov za svetovni pokal. Z osmim mestom se je izkazala Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec se je izkazala na prvem superveleslalomu v Kvitfjellu. Foto: Agence Zoom

Slovenska šampionka je bila ena tistih, ki so bile najbolj razočarane, ker organizatorjem zaradi slabega vremena ni uspelo izpeljati nobenega treninga smuka in so zato morali spremeniti tekmovalni program in so že danes izpeljali superveleslalom, ki bo na sporedu tudi jutri. Ilka Štuhec se ni pustila motiti in je prvič po petih letih super G končala med najboljšo deseterico. Z odlično vožnjo je zaostala +1,06 ter zasedla vrhunsko osmo mesto. Najboljša med vsemi je bila Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je tako naredila nov velik korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa. Švicarka je za 12 stotink prehitela Cornelio Hüter in trinajst Mirjam Puchner, obe iz Avstrije.

Zvočna izjava (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnja tekma je bila nekoliko posebna. Bila je bolj pomladanska, ne ravno zimska. Generalno gledano, ne glede nato, kakšni so bili pogoji, iz starta je bilo zelo mehko, nato pa še pred drugim vmesnim časom povsem spremenjena podlaga. Bilo je soljeno, a je bilo presenetljivo dosti opore. Dala se je dobro smučati in napadati. Sama sem bila na začetku malce preveč zategnjena, a sem nato ujela ritem, ki si si ga moral sam zadati, saj je bilo veliko sprememb. Veliko pol zavojev in nekaj izpostavlenejših zahtevnejših. Pred tekmo sem si rekla, da moram smučati in bo, kar bo. Bila sem presenečena, ko sem videla rezultat, saj nisem mislila, da sem smučala tako hitro. Nekajkrat sem se zavedala, da sem naredila dober zavoj in nesla hitrost s seboj, a vseeno sem bila zelo zelo presenečena.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K