Ilki Štuhec jubilejna 10. zmaga v svetovnem pokalu

Ilka Štuhec je nazaj na samem svetovnem vrhu alpskega smučanja. Na drugem smuku v Cortini d’Ampezzo je prvič po svetovnem prvenstvu leta 2019 v Areju premagala vso konkurenco.

Prizor na katerega je Ilka Štuhec čakala skoraj štiri leta. Foto: Gepa

Ilka Štuhec se je v letošnji sezoni vrnila v sam smukaški vrh. Po dveh drugih mestih ji je danes v Dolomitih uspel še veliki met. Na drugem smuku v Cortini je zanesljivo prehitela vse tekmice. V sončnem vremenu je bila izjemno hitra v drsalnih delih proge, zelo natančna pa tudi v zahtevnih zavojih, kar je skupaj pomenilo čas 1:04,73. Izkazalo se je, da je bil to najhitrejši čas tekmovanja in Mariborčanka je prišla do svoje jubilejne 10. zmage v svetovnem pokalu in 20. stopničk. Slovensko šampionko je najbolj ogrozila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je zaostala 26 stotink. Tretja je bila domačinka Elena Curtoni, ki je bila od Štuhčeve počasnejša 36. stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Po štirih letih ponovno na vrhu. Ne vem, kaj bi sploh povedala, razen tega, da sem danes vedela, da je prišel ta dan. Enostavno sem vedela, kaj moram narediti, da moram se samo sprostiti in napasti ter pri tem uživati. Vse skupaj se je seštelo in res sem zelo vesela. Ne vem, katere emocije druge bi še opisala. Vse skupaj je odlična zahvala za vso podporo, ki sem jo bila deležna tudi v času, ko celi svet ni vedel, sa sem lahko ponovno prva“.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K