Ilki Štuhec na tekmi majhnih razlik 12. mesto

V Zauchenseeju so imele smučarke na smuku znova izjemne razmere za popoln napad. Vse skupaj je prineslo izjemno izenačeno tekmo in 12. mesto edine Slovenke Ilke Štuhec.

Ilka Štuhec je bila na večini proge enako hitra kot Goggia, naredila je le dve napaki, ki sta jo stali zares vrhunskega izida. Foto: Agence Zoom

Ilka Štuhec je imela tokrat številko 15 in je imela že vse potrebne informacije iz proge za popolni napad. Mariborčanka je pokazala pravi obraz, na žalost pa se ji je manjša napaka zgodila v zahtevnem levem zavoju na vrhu smukaške proge v Zauchenseeju. Izgubila je pol sekunde, kar se je na koncu izkazalo za odločilno. V naslednjih sektorjih je bila praktično enako hitra kot zmagovalka Sofia Goggia, le še v predzadnjem sektorju je izgubila nekaj časa. Na koncu je uro ustavila sekundo in 19 stotink počasneje od Italijanke, kar se je na izjemno izenačeni tekmi poznalo in je bila dvanajsta.

Na oder za zmagovalke so stopile kar štiri smučarke. Kot rečeno je zmagala Italijanka Goggia, ki je za 10 stotink prehitela domačinko Stephanie Venier. Tretje mesto pa sta si z zaostankom 34 stotink priborili še ena Avstrijka in Italijanka Mirjam Puchner in Nicol Delago.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnji dan je bil dober obliž na včerajšnje rane in slabši trening. Bilo je nekaj zelo dobrih odsekov in nekaj slabših zavojev, ki bi se jih dalo izpeljati bolje. Definitivno korak v pravo smer in dobila sem nazaj nekaj samozaupanja, čeprav se vsega čez noč ne da spremeniti. Mislim, da če bom nadaljevala v tej smeri mi ne bo hudega in bo kmalu vse na svojem mestu. Zelo vesela sem bila tudi kurentov v cilju, ki so me prišli spodbujati čeprav mi ne teče vse, kot bi si želeli. Zato sem še toliko bolj hvaležna za to podporo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K