Ilki Štuhec napad na tretjo zlato snežinko ni uspel

Na svetovnem prvenstvu v Curchevelu in Meribelu je bil na sporedu prvi vrhunec za slovensko smučanje – smuk za ženske. Ilka Štuhec je odkrito napadala svoj tretji naslov, na koncu pa se je morala zadovoljiti s šestim mestom.

Ilka Štuhec je smučala brez večje napake, a do kolajne ji ni uspelo. Foto: Gepa

Slovenska šampionka je na s soncem obsijani progi nosila številko 15. Za razliko od superveleslaloma je tokrat nekoliko presenetljivo nekaj časa pustila v zgornjem, bolj drsalnem delu proge. Na številnih prelomnicah in skokih je za seboj pustila dragocene stotinke, ki so jo na tekmi majhnih razlik drago stale. V srednjem delu je držala stik z najhitrejšo Jasmine Flury, v spodnjem delu pa bila najhitrejša med vsemi. Žal je bil zaostanek iz zgornjega dela prevelik in Ilka Štuhec je v cilju zaostala 42 stotink, kar je zadoščalo za še vedno vrhunsko šesto mesto.

Švicarki, ki je nastopila s številko dve in nekoliko presenetljivo postavila najhitrejši čas,  se je na zgolj štiri stotinke približala Nina Ortlieb iz Avstrije. Da zmagovalni oder ni bil povsem presenetljiv, je poskrbela Corinne Suter iz Švice,  ki je bila tretja. Aktualna olimpijska prvakinja v kraljevi disciplini je zaostala 12 stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Včasih tudi skoraj perfektna vožnja ne prinese tako željene medalje oziroma res vrhunskega rezultata. Moram reči, da sem z današnjim dnem zadovoljna, prikazala sem najboljšo vožnjo, kar sem jo zmogla. V danih razmerah se je izšlo, kot se je izšlo. Sezona še ni končana in nekak bom ta zagon in samozavest nesla naprej na nadaljnja tekmovanja.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K