Ilki Štuhec se prvi superveleslalom v Kvitfjellu ni izšel po željah

Najhitrejša Slovenka na smučeh Ilka Štuhec je danes tekmovala v Kvitfjellu, kjer je bil na sporedu superveleslalom za svetovni pokal. Tekmo je zaključila na 35. mestu.

Ilka Štuhec se je ob prihodu v cilj prijela za glavo. Foto: Gepa

Na Norveškem je bil danes na sporedu superveleslalom. Dve tekmi pred koncem svetovnega pokala v tej disciplini je stanje na vrhu skupnega seštevka zelo izenačeno. Žal tam ni slovenske šampionke Ilke Štuhec, ki je danes nastopila s številko 21. V zgornjem delu je nakazala, da ima zelo hitre smuči in je pripravljena na nov vrhunski rezultat. Njen zaostanek je bil minimalen, nato pa so se začele vrstiti napake. Večkrat je zgrešila idealno linijo in morala zavirati. Vse skupaj se je odrazilo na času, ki je v cilju pokazal +2,93. To je pomenilo celo 35. mesto in Mariborčanka je ostala celo brez točk svetovnega pokala.

Zelo majhne pa so bile razlike povsem pri vrhu. Prvih sedem smučark je ločilo manj kot pol sekunde. V igri stotink pa je bila najhitrejša Cornelia Hütter, ki je zgolj za stotinko sekunde prehitela Eleno Curtoni iz Italije. Na tretjo stopničko je stopila Lara Gut-Behrami, ki je zaostala 12 stotink in bila zgolj štiri hitrejša od Mikaele Shiffrin na četrtem mestu.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Danes lahko rečem samo to, da je bil to en slab dan. Enostavno se nisem znašla. Preveč sem razmišljala, kje moram kaj delati in slediti na progi. S tem sem bila tako zaposlena, da sem zraven pozabila smučati in napadati. To je dan za pozabit. Treba se je resetirati in jutri ponovno na polno napasti.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K