Izjemne predstave smukačev v Čilu

Slovenska moška reprezentanca v hitrih disciplinah se je v sklopu priprav v Čilu udeležila tekem južnoameriškega pokala. Smukači so se na štirih tekmah kar sedemkrat uvrstili na zmagovalni oder.

Zadovoljna slovenska ekipa v La Parvi. Foto: Sloski

Slovenski smukači imajo v La Parvi v Čilu odlične pogoje za trening. V sklopu priprav pa so se v zadnjih dneh udeležili tudi tekem južnoamaeriškega pokala. Nastopili so na dveh smukih in dveh superveleslalomih. Na tekmah so prikazali zavidljivo raven smučanja, saj so se v močni konkurenci kar sedemkrat uvrstili na oder za zmagovalce. Ker je ta hip v južniameriki na pripravah veliko reprezentanc, je bila konkurenca na tekmah zelo močna.

Na obeh smukih se je najbolj izkazal Miha Hrobat, ki je enkrat za seboj pustil vso konkurenco, enkrat pa se je zadovoljil s tretjim mestom. Martin Čater je tekmi v smuku izpustil, zato pa sta se izkazala Rok Ažnoh in Nejc Naraločnik. Mladi Ažnoh je v absolutni konkurenci dvakrat zasedel peto mesto, kar je pomenilo, da je bil dvakrat najboljši v konkurenci U21. Naraločnik je bil dvakrat šesti.

Na dveh tekmah superveleslaloma je nastopil tudi Čater, ki je nase opozril z drugim in sedmim mestom. V drugi najhitrejši smučarski disciplini je blestela francoska repreentaca, Čatra je ugnal le Johan Clarey.  Miha Hrobat je na tekmah Super G-ja dosegel 16. in 12. rezultat. Naraločnik je bil 11. in 16., Ažnoh pa je bil 15. in 19, kar je pomenilo dvakrat drugo mesto v kategoriji U21.

 

Uradni rezlultati, La Parva >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K