Kids Tour 2022/23: Kozji hrbet nad Bohinjsko Bistrico

Pustna sobota na Kozjem hrbtu je bila v znamenju mladih deskark in deskarjev! SBC Bled je namreč na spodnjem delu nekdanjega smučišča Kobla organiziral tretjo tekmo letošnjega »Kids Tour-a«. Dvaintrideseterica se je pomerila v deskarskem krosu.


Deskarska mladina je na pustno soboto zavzela Kozji hrbet! (Foto: Anja Strojan)

»Tokrat je bilo na štartu še deset več mladih kot v začetku meseca na Pohorju. Veseli me dejstvo, da so dobro sprejeli letošnjo serijo tekmovanj in se vračajo, hkrati pa opažamo nove obraze,« je bil po »borderkrosu« na Gorenjskem zadovoljen Bojan Poljanšek, vodja panoge deskanje na snegu pri SZS.

Na tekmovanjih za mlade je seveda v ospredju zabava in druženje, pa vseeno izpostavimo absolutno najhitrejša. Med fanti je bil najhitrejši Luka Trbižan (Spank), med dekleti pa  Lejla Grad Božič (ŠD Furam).

Pa najštevilčnejša ekipa? Lejlina ŠD Furam, na štartu je bilo kar štirinajst deskark in deskarjev, ki jih vodita Miha Loboda in Taja Korpar. Zelo številčna posadka je prispela tudi s Štajerske, Matic Kvas in Max Kralj Kos sta na Gorenjsko pripeljala osem »Spank-ovcev«. Seveda so starši in ostali glasno navijali tudi za ostale, na štartu so bili poleg omenjenih še mladi upi iz SBC Bled ter ŠD Muha in nekaj tistih, ki se (še) niso pridružili vodenim vadbam v društvih.

Za lepe nagrade (seveda so jih prejeli najboljši v posameznih kategorijah, nekaj pa srečni izžrebanci) so poskrbeli sponzorji tekmovanja. Hvala OBSESSION, PLEŠKO CARS, FIZIAN in SHRED! Pa fotografije s tekmovanja in podelitve? Najdete jih na FB strani SloSKi Snowboard team.

V nedeljo vsi na Stari Vrh!

Četrta tekma letošnjega »Kids Tour-a« bo na sporedu to nedeljo (26. 2.) na Starem Vrhu nad Škofjo Loko. Tekmo organizira izkušena ekipa EŠK MUNGO z Žigo Škufco na čelu. Poleg deklic in dečkov v štirih starostnih kategorijah se bodo v »banked slalomu« na progi Grebljica pomerili tudi učitelji deskanja na snegu, v  razpisu, ki ga najdete na tej povezavi, pa je tudi kategorija »open«. Torej, deskajmo vsi!

Več koristnih informacij o dogodku (dostop, parkirišča, popusti, …) najdete na tej povezavi.

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES