Kranjec na slalomu odstopil, sledijo priprave za domači Pokal Vitranc

Žan Kranjec je bil edini slovenski alpski smučar na slalomski tekmi svetovnega pokala v Palisades Tahoeju. Žal se je njegov nastop zaključil z odstopom v prvi vožnji.

Žan Kranjec se je ponovno preizkusil tudi med slalomskimi količki. Foto: Gepa

Slovenski veleslalomski as se je v ZDA odločil tudi za nastop na slalomski tekmi svetovnega pokala. Ker je v letošnji sezoni že prebil mejo 500 točk je imel zagotovljeno številko 31. Kranjec se je proge lotil odločno, da se tudi v slalomu prebije med najboljše, a je žal sledila napaka in odstop. S tem je Kranjec zaključil svoje nastope preko luže. Na dokaj enostavni progi so bile razlike med slalomisti zopet zelo majhne. Najhitrejši čas prve vožnje pa je postavil Clement Noel iz Francije, ki je le za 7 stotink prehitel Daniela Yula iz Švice. Še dodatne štiri stotinke je zaostal Linus Starsser.

V finalu so se ob majhnih razlikah razmerja na vrhu povsem premešala. Blesteli so Norvežani, ki so imeli na koncu kar štiri smučarje med prvimi sedmimi. Najvišje je z izjemnim napadom končal Alexander Steen Olsen, ki je iz dvanajstega mesta po prvi vožnji prišel vse do svoje krstne zmage v svetovnem pokalu. Za dvojno slavje Vikingov je poskrbel Timon Haugan, ki je bil zgolj 5 stotink počasnejši od rojaka. Da so na zmagovalnem odru stali štirje smučarji sta poskrbela Albert Popov iz Bulgarije in Noel, ki sta si tretje mesto razdelila z zaostankom 24 stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Žan je žal odstopil. Amerika ni bila to, kar smo pričakovali. Čaka nas dvodnevna pot domov in nato sledijo priprave za nastop v domači Kranjski Gori. V petek in soboto bomo trenirali na tekmovalni progi, ki jo bodo potem zaprli in čez 14 dni imamo domačo tekmo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K