Kranjec našel prave nastavitve, na prvem veleslalomu deseti

V Aspnu so se smučarji pomerili na prvem od dveh veleslalomov ta konec tedna. Slovenski velemojster Žan Kranjec je bil blizu svojih prvih stopničk v ZDA, a se je po napaki na drugi progi moral zadovoljiti z 10. mestom.

Žan Kranjec bo danes napadal prve stopničke na ameriških tleh. Foto: Agence Zoom

Žan Kranjec se je hitro pobral po malce slabšem nastopu v Palisade Tahoeju. Po odličnem treningu preko tedna je na prvem veleslalomu v Aspnu znova pokazal, da se lahko bori za najvišja mesta. Čeprav je že v prvi vožnji naredil manjšo napako, je bil po polovici tekme na izvrstnem četrtem mestu, le 43 stotink za Marcom Odermattom.

Kranjec je v drugo napadel svoje prve stopničke v ZDA v karieri. Bil je odlično na poti, da prevzame vodstvo, a je žal naredil znova eno napako ob koncu vožnje in izgubil dragocen čas. Na koncu je zasedel 10. mesto, a smučanje mu daje optimizem, da danes, ko bo na sporedu nova veleslalomska tekma za svetovni pokal, poseže po še višjih mestih. Znova je konkurenco ugnal nepremagljivi Marco Odermatt, ki je za 14 stotink prehitel rojaka Loica Meillarda, tertji je bil Norvežan Atle Lie McGrath.

Zvočni izjavi (mp3):

Žan Kranjec: “Danes je bilo smučanje dosti boljše kot pretekli vikend. Smučanje je bilo na visokem nivoju, a sem predvsem v drugem teku naredil veliko napako. Sem zadovoljen, da imam to hitrost in se veselim že nove tekme.”

Klemen Bergant: “Žan je pokazal povsem drug obraz kot pred enim tednom. Z njegovim pristopom smo zadovoljni. Žal dve napaki, ena v prvi in še večja v drugi vožnji. A glede na to, kar smo videli in kako mu dela material, lahko z optimizmom gledamo na novo veleslalomsko tekmo.”

Uradni rezultati >> 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K