Kranjec tudi drugi dan na 10. mestu

Žan Kranjec je tudi drugi veleslalom za Pokal Vitranc končal na 10. mestu.

Žan Kranjec Foto: Gepa

Nov izjemno lep dan v Kranjski Gori. Lepo vreme in odlično pripravljena proga. Žan Kranjec je v prvi vožnji znova pokazal, da sodi med najboljše veleslalomiste na svetu. S številko 12 je prišel na izvrstno 6. mesto. Pred drugo progo pa je imel 71 stotink zaostanka za vodilnim Marco Odermattom iz Švice.

Na žalost se tudi danes finalni napad Kranjcu ni izšel. Tako kot včeraj, ni uspel razviti prave hitrosti. Že ob prihodu v cilj je zaostal za tako željenimi stopničkami, na koncu pa je znova prišel do še vedno odličnega 10. mesta. Nov izjemen napad v drugi vožnji je uspel Henriku Kristoffersenu, ki je iz tretjega mesta napredoval do druge zmage v dveh dneh. Za 23 stotink je za njim zaostal Avstrijec Stefan Brennstainer. Marco Odermatt je padel na tretje mesto in je zaostal še 4 storink več kot Avstrijec.

Izjavi po tekmi:

Žan Kranjec (mp3): “Rezultatsko gledano sem si želel boljših rezultatov. Definitivno sem dal vse od sebe v drugi vožnji. Če včeraj morda ni bilo vse OK, sem danes sigurno dal vse od sebe. Mogoče je bila kakšna napaka preveč, a s pristopom si nimam kej očitati. Vseeno pa danes in včeraj nisem imel hitrosti za zmagovalni oder.”

Klemen Bergant (mp3): “Danes sem z Žanom bolj zadovoljen kot včeraj. Drugi tek, ki je bil postavljen zelo hitro, se je dobro znašel. Imel je eno napako, ki mu je vzela veliko časa. Vseeno se je tekme lotil pravilno. S tremi teki ta vikend sem zadovoljen, včeraj pa bi se moral v drugo peljati bolje.”

Uradni rezultati

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K