Marovt na zadnji tekmi smučarskega SP-ja 26.

Na moškem slalomu v Curchevelu sta nastopila Tijan Marovt in Žan Kranjec. Nadarjeni Marovt je prišel do 26. mesta, Kranjec pa je odstopil na prvi progi.Tijan Marovt je potrdil svoj talent. Foto: Gepa

Na zahtevni in zelo ledeni progi je prvi v startno hišico izmed slovenske dvojice stopil Žan Kranjec. Kranjec je po več kot letu dni znova nastopil na slalomski tekmi in v strmem delu storil nekaj napak, a se je uspešno boril. Žal pa je nato prišla še večja napaka in sledil je odstop. Zato pa je svojo kvaliteto pokazal Tijan Marovt, ki se je prve proge lotil zelo napadalno. Smučal je brez večje napake in si s 25. časom pripravil odlično izhodišče. Za vodilnim Manuelom Fellerjem je zaostal zgolj +1,59.

Na drugi, izjemno zaviti progi, se Tijan ni znašel tako dobro. Vseeno je uspešno pripeljal do cilja, a na koncu je zasedel 26. mesto. Iz verige pa se je iztrgal Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil po polovici proge šele šestnajsti. Z izjemno vožnjo in ob majhnih razlikah je prišel vse do naslova svetovnega prvaka. Še enkrat več je navdušil Grk AJ Ginnis, ki je prišel do srebra, tretji pa ej bil Alex Vinatzer iz Italije.

Izjavi po tekmi (mp3):

Tijan Marovt: “V drugo nisem najbolje začel. Proga mi ni bila najbolj pisana na kožo. Nisem se najbolje znašel v tej postavitvi. Iskreno povedano sem pričakoval več od druge vožnje.”

Klemen Bergant: “Žan se je dosti solidno smučal do napake. A se vidi, da ni v tekmovalnem slalomske ritmu. Trenira ga že, a to je povsem nekaj drugega. Tijan pa je v prvem teku super dobro smučal. Končno je uspel pokazal tisto hitrost, ki jo ima na treningih in tekmah evropskega pokala. Drugi tek je bil mogoče malce preveč zapleteno postavljen za njega. A za Tijana je današnji dan gotovo za oceno pozitivno.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K