Martin Čater izvrsten 6. na najdaljšem smuku na svetu

Martin Čater je v Wengnu z vrhunsko smukaško vožnjo prišel do 6. mesta. Uspeh je dopolnil Boštjan Kline, ki je bil 20.

Martin Čater je izvrstno opravil z obema smukoma v Wengnu. Foto: Gepa

Nov prekrasen dan v Wengnu, ki se je odlično izšel tudi za slovensko reprezentanco. Na najdaljšem smuku pred številnimi navijači je Martin Čater uprizoril izjemno vožnjo in prišel do svoje druge najboljše smukaške uvrstitve v karieri. Na kar 4270m dolgi progi je Čater smučal brez napak in je bil ves čas v stiku z najboljšimi. Izjemno hiter je bil znova v spodnjem delu, ko so smučarji že močno utrujeni, Čater pa je zahtevne uvinke odpeljal brez napak. Uro je ustavil pri času 2:26,75 in v cilj prišel kot tretji. Ker je nastopil s številko 4 sprva ni bil povsem zadovoljen s svojim nastopom, a zaostanek je bil minimalen, kar je napovedovalo visoko uvrstitev. Do konca tekme so Čaterja prehiteli zgolj še trije smučarji in legendarni smuk za pokal Lauberhorn je zaključil na 6. mestu. Čater je na koncu za zmagovalcem zaostal zgolj 66 stotink sekunde. Slovenski uspeh je dopolnil Boštjan Kline, ki se je vrnil med dobitnike točk in je smuk končal na solidnem 20. mestu (+2,57). Le za malenkost je na 32. nove točke zgrešil Miha Hrobat.

Veliki junak današnjega smuka je postal Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je za 34 stotink prehitel domačega junaka Beata Feuza. Tretji je bil Italijan Dominik Paris, ki je zaostal 44 stotink sekunde. 

Izjave po tekmi

Janez Slivnik: “Za nami je en krasen dan. Super smuk Martina. Odpeljal je vrhunsko in šesto mesto je super. Mi smo super zadovoljni in tudi Martin je. Naredil je to kar zna. Super vožnja tudi od Boštjana, ki pa je žal v ciljnem S ovinku izgubil malce preveč časa, saj bi bil lahko celo med 15. Na koncu je to vseeno njegov najboljši rezultat v Wengnu in je tudi on tiste stvari, ki jih do danes ni naredil najboljše, popravil. Tako da ena pozitivna ocena tudi zanj. Tudi Miha s svojo številko in pri teh temperaturah, na startu je bilo +10 stopinj Celzija, ni vozil slabo. Nekaj je sicer bilo napak, ampak na vrhu je proga bila počasnejša. Vseeno je tudi on dobil potrditev, da je lahko na vsakem smuku hiter in zraven. Za nami je super teden in smukači gredo lahko malce na počitek pred Kitzbühlom, saj je pred njimi še en težak teden.”

Martin Čater: “Super rezultat danes. Če bi slučajno iskali napake, sem mogoče bil pozen pred skokom Hundshopf in nisem toliko hitrosti čez nesel. Morda bi tudi iz Brüggli S-a kak kilometer več nesel. Generalno gledano, pa je bilo vredu, ampak vedno je lahko tudi boljše. Vseeno sem danes zelo zadovoljen.”

Boštjan Kline: Ena dobra tekma spet. Sem zelo zadovoljen z vožnjo, s pristopom in rezultatom. Spodaj v zadnjem ciljnem S-u sem pustil nekaj časa, ampak rezeve lahko iščejo vsi. Kot sem rekel, dobro smučanje in to bom poikušal prenesti naprej v naslednje dni.” 

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K