Meta Hrovat: V življenju me čaka še veliko lepega

V prostorih Smučarske zveze Slovenije je 24-letna Meta Hrovat predstavila razloge za predčasno prekinitev smučarske kariere. Meta iskreno se ti zahvaljujemo za vse lepe trenutke, ki si nam jih pričarala na belih strminah.

Meta Hrovat je tekmovalne smuči postavila v kot. Foto: Sloski

Meta Hrovat: Zaključujem svojo profesionalno kariero. Tako sem se odločila, ker po tekmi in padcu lani v Lenzerheideju nisem več našla tistih pravih občutkov. Psihofizično se nisem več počutila sposobna dosegati vrhunskih rezultatov in občutiti občutkov, ki so mi prinašali veselje na snegu. Kot sem dejala in če želim biti poštena do sebe, jaz si želim delati stvari 100-odstotno in občutek imam, da v smučanju tega nisem več sposobna narediti in zato sem se odločila, da prekinem svojo profesionalno karieri. Smuči postavljam v kot, ampak to ni žalostno slovo. Stara sem 24. let in v življenju me sigurno čaka še marsikaj zanimivega in komaj čakam, da vidim, kaj sledi.”

Miha Verdni, vodja panoge za alpkso smučanje: V prvem trenutku sem bil malce v šoku, nakar sem tudi sam malce razmislil in zadevo prespal. Hitro sva se z Meto usedla in se dogovorila. Dejstvo je, da življenje vrhunskega športnika ni lahka stvar in veliko je pritiskov, s katerimi se je potrebno soočati, veliko je odrekanja. Veliko je tudi nekega zadovoljstva ob tem, a dejstvo je, da je taka odločitev, ki jo je sprejela Meta, tudi za njo težka. Drugega kot to, da jo razumemo in ji stojimo ob strani nam ne preostane. Meti sem takoj povedal, da so moja vrata vedno odprta in jo bomo podpirali še naprej.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K