Miha Šimenc in Eva Urevc v Planici do državnih naslovov

V spomin na Hano Mazi Jamnik je v Planici danes potekalo državno prvenstvo na tekaških rolkah, najboljša sta postala Miha Šimenc (TSK Logatec) in Eva Urevc (ŠD Gorje).

Najboljši med člani © Slo Maraton

V Planici so danes tekmovali po novem sistemu tekmovanja in sicer so se tekmovalci najprej pomerili na 2 km dolgem prologu, nato pa na zasledovalni tekmi na 10 oz. 15 km razdalji. V moški konkurenci je bil že na prologu prvi Miha Šimenc, ki je na koncu zmagal za 44 sekund pred Boštjanom Korošcem (SD Bohinj) in 1:06,9 pred Vilijem Črvom (ND Rateče Planica). Sledili so Andor Peček, Nejc Štern, Žan Jelšinek, Aleks Muhič, Mark Gavrič, Matevž Marinko in Martin Močnik na 10. mestu, zaradi padca je odstopil lanski prvak Miha Ličef.

Najboljše med članicami © Slo Maraton

Tudi med dekleti je prvo mesto s prologa ubranila Eva Urevc, ki je bila na koncu za 12,86 sekund boljša ob Anje Mandeljc (TSK Triglav Kranj), bron je osvojila Neža Žerjav (ND Rateče Planica) z zaostankom minte in 20,53 sekund. Sledile so Anita Klemenčič, Klara Mali, Lucija Medja, Tinkara Grs, Teja Zadravec, Nika Ljubič, Maša Ručigaj, Tia Janežič, Ana Marija Kričaj, Eva Močnik, Tjaša Skubin, Vita Prezelj, Inja Sešek, Zala Šepič in Manca Katrašnik na 18. mestu. 

 

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK