Miha Šimenc na zadnjem sprintu sezone navdušil z 9. mestom

V finskem Lahtiju so podelili še zadnje letošnje točke v sprintu, od slovenske trojice na štartu pa se je v klasičnem koraku najbolj izkazal Miha Šimenc, ki je petič nastopil v izločilnih bojih.

Miha Šimenc © GEPA

V dopoldanskih kvalifikacijah Lahtija na 1,3 km progi v klasičnem koraku Anja Mandeljc zaradi slabega počutja ni nastopila, v moških kvalifikacijah pa sta Vili Črv in Miha Ličef izpadla, potem ko sta zasedla 59. oz. 67. mesto. Odlično je tekel Miha Šimenc, ki se je s 23. časom petič v tej sezoni prebil med trideseterico najboljših.

V četrtfinalu je tekel v drugi skupini ob Švedu Calleju Halfvarssonu, Fincu Olliju Ahonenu, Norvežanu Ansgarju Evensenu, Čehu Michalu Novaku ter Švicarju Valeriu Grondu. Odličen tek vse do zadnjih metrov bi ga skoraj popeljal med najboljšo dvanajsterico neposredno, a se je moral zadovoljiti s končnim 4. mestom za Švedom, Norvežanom in Švicarjem z zaostankom vsega 47 stotink za Halfvarssonom. Kasneje se je izkazalo, da je bila to najhitrejša skupina, tako da sta se med najboljših dvanajst, v polfinale, prebila tudi Grond in Šimenc.

Polfinalni tek je bil največji uspeh te sezone, naš tekmovalec pa se je boril ob Norvežanih Johannes Hoesflotu Klaebu, Evensenu, Švedih Edvinu Angerju in Halfvarssonu ter Čehu Odnreju Černyju. Tudi polfinalni tek Šimenca je bil izvrsten, v izjemni konkurenci pa je z zaostankom 2,93 sekund zasedel 5. mesto, v finale sta se uvrstila Klaebo in Havlfarsson.

Miha Šimenc je na zadnji tekmi sezone končal na sijajnem 9. mestu, kar je tretja najboljša uvrstitev v karieri, prvič je tako visoko končal po poškodbi. Zmagal je Johannes H. Klaebo.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc (MP3): “Zbral sem že vse uvrstitve od 7. do 10. mesta, zdaj pa je čas, da začnem zbirati uvrstitve višje. Delo za naslednjo sezono. Danes mi je zelo všeč, da sem uspel obrniti glavo. Mogoče se sliši smešno, a ko ti na koncu sezone telo pravi, da moraš nehati, je obratno težko narediti. Res sem vesel, da mi je to danes uspelo in sem naredil najboljši rezultat sezone. To je lepa popotnica za naprej, z mirno glavo sem končal sezono in tudi z dobrim občutkom.”

Sezona se bo jutri zaključila s preizkušnjo na 20 km v klasičnem koraku.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK