Moška ekipa za tehnične discipline zelo zadovoljna s pripravami v Argentini

Slovenska moška ekipa za tehnične discipline se je vrnila iz kakovostnega in “nujnega” poletnega treninga na Južni polobli. Vtise so strnili v prostorih sponzorja NLB – v Muzeju slovenskega bančništva.

Od leve proti desni: Sergej Poljšak, Matjaž Požar, Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Tijan Marovt. Foto: Sloski

Sergej Poljšak, trener: V Argentini smo uspešno izvedli celoten plan treninga. Treba je poudariti ključno stvar. Ta trening je bil rezerviran že eno leto nazaj oziroma, ko fantje lani zaključili trening tam. Glede na razmere v Evropi je to to edina realna možnost za kvaliteten trening v avgustu. Mislim, da nam je vse zelo dobro uspelo. Imeli smo tudi primerjavo z ostalimi reprezentancami in stanje našega smučanja je zadovoljivo v slalomu in veleslalomu. S pripravami smo zelo zadovoljni, kot sem tudi sam z novo vlogo. Fante sem že prej poznal, tako da ni bilo veliko težav in sedaj mislim, da smo se zelo dobro ujeli.”

Matjaž Požar, trener: Iamo že ustaljen koncept treningov. Bilo je vse skupaj zelo podobno, kot v preteklih letih. Treniralo se je slalom in veleslalom. Le da so se discipline prilagajale malce bolj posameznikom. Žan je treniral več veleslaloma, Tijan slaloma, Štefan pa nekako enakovredno obe disciplini.”

Žan Kranjec: Trening v Južni Amerki se meni zdi zelo pomemben za pripravo na novo sezono. Kot je bilo že omenjeno, razmere v Evropi niso najboljše in je Argentina postala kar nuja. Imeli smo dobre pogoje. Vsako leto dobro dobro treniramo, a mislim, da smo letos še malenkost boljše. Smučam na solidnem nivoju, a so še malenkosti, ki verjamem, da jih bom do začetka sezone popravil. Vsako leto sem malce starejši in vsaka izkušnja pride prav. Zelo zadovoljen sem tudi z opremo, a tudi tukaj so še stvari, ki se jih da narediti boljše. A tudi za to je čas do prvih tekem. Dobro smo trenirali, imeli smo se dobro in mislim, da smo uspešno začeli z novo sezono.”

Štefan Hadalin: Zelo dobro smo delali. Trije tedni so minili zelo hitro, dnevi so bili zelo natrpani. Vseeno pa smo ohranjali dobro vzdušje v ekipi. Letos sem zamenjal material, tako da sem se največ posvečal temu. Na koncu so bili občutki že zelo dobri in sem zadovoljen. Imam tudi novega serviserja in Sergej je nov trener. Je veliko novih stvari, a je to zelo dobrodošlo, da so prišle nove ideje in je prostora za napredek še več. Bilo je veliko dela, a se z materialom in ekipo zelo dobro ujamem. Zato mi je bilo smučati v še večje veselje kot pred tem. Na nekaterih veleslalomih sem bil tudi povsem konkurenčen Žanu, kar je zelo dobra potrditev, saj je on eden izmed najboljših na svetu in s tako ekipo je res dobro trenirati.”

Tijan Marovt: S prvim delom priprav sem zelo zadovoljen, saj sem v slalomu smučal zelo dobro. Letos sem bil drugič v Argentini in res gre za zelo kakovosten trening. V Evropi v tem času ni mogoče narediti takega treninga, kar tudi potrjuje dejstvo, da so bile tam ali so tam sedaj vse najboljše ekipe na svetu. Sem zelo vesel, da sem imel to možnost, ponovno trenirati tam. Ker imam še vedno isto opremo, je bil moj fokus predvsem se izboljšati v smučanju, manjše detajle na opremi bomo spreminjali v naslednjem obdobju pred tekmami.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K