MSP: Kanadski dan pod Poncami, Nejc Štern do polfinala

Na FIS mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju in FIS svetovnem prvenstvu v teku na smučeh drugi tekmovalni dan minil v znamenju Norvežanov in bojevite Kanadčanke. Na sprinterski preizkušnji mlajših članov do 23 let v prosti tehniki do zlate medalje Norvežan Aleksander Holmboe, v ženski konkurenci navdušila Kanadčanka Sonjaa Schmidt. Nejc Štern z devetim mestom poskrbel za navdušenje domačih navijačev.

Nejc Štern, foto: Borut Živulović/BOBO

Drugi tekmovalni dan FIS mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in FIS svetovnega prvenstva v teku na smučeh je bil v znamenju tekaške preizkušnje mlajših članov in članic do 23 let. Na sprinterski preizkušnji v prosti tehniki na 1,2 kilometrski preizkušnji smo videli številne razburljive in zanimive obračune.

Sonjaa Schmidt, foto: Borut Živulović/BOBO

Kanačanka presenetila Skandinavke

V ženski konkurenci je bila v najboljši dnevni formi Kanadčanka Sonjaa Schmidt, ki je v finalu za pičlih 48 stotink sekunde ugnala favorizirani tekmici. Finka Hilla Niemela je osvojila drugo mesto, na tolažilnem tretjem mestu pa je končala Norvežanka Maria Hartz Melling.

Od slovenskih tekmovalk v Planici je kot edina nastopila le Zala Šepič, ki je svoj nastop končala v kvalifikacijah. Zaključila je na 46. mestu.

Najboljši na moški preizkušnji, foto: Borut Živulović/BOBO

Nejc Štern: “Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Mislim, da mi je to omogočil predvsem servis. Danes so serviserji odlično opravili svoje delo. Po kvalifikacijah smo zamenjali smuči, kar je bila dobra odločitev. Kmalu bom nastopil na 20 kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Tam si želim nastopiti brez rezultatskih ciljev. Na 10 kilometrski preizkušnji v klasiki pa si želim uvrstitve med najboljših trideset, saj mi je ta disciplina zelo pri srcu.«

Rok Grilc, trener: “S kvalifikacijami smo zelo zadovoljni. Trije fantje so se prebili v izločilne boje. Anže Gros je bil v kvalifikacijah 5., Boštjan Korošec 18. in Nejc Štern 24.. Zelo pa smo zadovoljni s končnim rezultatom. Dva fanta sta zaključila med najboljših 15. Čestitke vsem fantom in servisu, ki so odlično oddelali.”

Fotogalerija >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK