MSP/U23: Jošt Mulej najboljši tudi v prostem koraku

Zadnje posamične preizkušnje na mladinskem svetovnem prvenstvu in prvenstvu do 23 let v kanadskem Whistlerju so prinesle obračune na 10 km razdalji s posamičnim štatom v prosti tehniki, tudi tokrat pa je najboljši slovenski rezultat vpisal Jošt Mulej.

Jošt Mulej © SloSki

Na preizkušnji mladincev na 10 km s posamičnim štartom v prosti tehniki je zmagal Finec Niko Anttola, edini slovenski predstavnik, Nejc Štern pa je zasedel 52. mesto z zaostankom manših od treh minut. V kategoriji mladink je na enaki razdalji zmagala Norvežanka Milla Grosberghaugen Andreassen, Lucija Medja je bila boljša od dveh Slovenk na 47. mestu, Nika Ljubič pa je zasedla 55. mesto.

V kategoriji do 23 let je zlato prav tako odšlo na Norveško z Martinom Kirkbergom Moerkom, Jošt Mulej je končal na 37. mestu z zaostankom dobrih dveh minut, Boštjan Korošec je zasedel 44. mesto z zaostankom dobrih dveh minut in pol, Anže Gros pa je končal na 59. mestu z zaostankom dobrih štirih minut za zmagovalcem. V kategoriji do 23 let slovenskih predstavnic ni.

Na prvenstvu v Kanadi bosta na sporedu še mešani štafetni preizkušnji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK