Na novoletne turneje s spominom na 30 let sodelovanja z Gorenjem

Pred novoletnimi turnejami so se na novinarski konferenci predstavile reprezentance v nordijskih disciplinah. Svoje cilje so nam v veliki dvorani Kristalne palače enega glavnih pokrov BTC pred enim izmed vrhuncev sezone zaupali smučarski skakalci in skakalke, ki so se predstavili v posebni družbi skakalcev, ki so bili člani reprezentance leta 1993, ko se je začelo dolgoletno sodelovanje med Smučarsko zvezo Slovenijo in podjetjem Gorenje.

Foto: Žiga Živulović jr. /Bobo

Sašo Bertoncelj, BTC

Veseli smo, da lahko gostimo novinarsko konferenco. Športnike in športnice zares cenimo, globoko cenimo. 13 leto smo pokrovitelj svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, poskrbeli bomo, da se bo vse skupaj razvijalo in raslo še naprej. Rad bi tudi čestital vsem za dosedanje uspehe v letošnji sezoni in jim želim, da bodo uspešni in zdravi tudi naprej. Ter vsem lepe praznike! Se vidimo na Ljubnem!

Uroš Zupan, direktor SZS

V izjemno čast mi je, da lahko stojim pred mizo s pestrim asortimanom čelad, na katerih je zapisano Gorenje, ki že trideset let podpira naše delovanje. Športniki in športnici s pomočjo osebja hvaležnost pokažejo z rezultati, vsekakor mislim, da je to sponzorstvo zelo uspešna zgodba. Na SZS bi si tega sodelovanja želeli tudi v bodoče. Rad bi se zahvalil za dosedanje sodelovanje, želim pa, da se čez 30 let pojavijo nove čelade z novimi dizajni. Hkrati bi rad vsem skupaj zaželel mirne praznike in uspešno novoletno turnejo. Srečno, bodite zdravi in pojdite v novo leto s stisnjenemi pestmi, da se bomo uspehov veselili tudi v bodoče.

Rok Zagruševec, Gorenje

Z vsemi generacijami smo doživeli ogromno lepih zgodb, medalj z največjih tekmovanj je nešteto. Smo ponosni generalni sponzor in tega sem zelo vesel, težko je sploh dodati kaj drugega. Vsem bi zaželel lepe, mirne praznike in uspešno nadaljevanje sezone. Verjamem, da lahko spišemo še lepše zgodbe v prihodnosti. 

Gabrijel Gros, legenda smučarskih skokov

Da smo dobili Gorenje, gre zahvala alpskemu smučanju. Namreč tam je prišlo do razočaranja in po ponovnem povratku na SZS, je poizkusil z nordijskim smučanjem. To se je več kot obrestovalo. To so bili za nas težki časi, ko se je pojavilo Gorenje, pa je bila sezona za nas rešena. Brez sponzorjev enostavno ne gre, nadaljevanje zgodbe poznamo, verjamem pa, da se nismo ustavili pri štirih kristalnih globusih, kot jih imamo do zdaj v vitrinah skupaj z Gorenjem.

Matjaž Zupan, legenda smučarskih skokov

Mi smo bili zelo veseli, da smo imeli Gorenje, da nam je stalo ob strani v dobrem in slabem. Omogočal nam je treninge v tujini, Planice kot je danes, je še ni bilo. Brez teh sponzorskih sredstev zagotovo ne bi mogli trenirati, kot smo si zaželeli. Upam, da nam bodo še naprej stali ob strani.

Janez Debelak, legenda smučarskih skokov

Vedno sem bil ponosen na Gorenje. Nanj sem vedno gledal s posebno lučjo, zdaj še bolj, ko sem trener v Velenju. Tudi mladi upi zelo radi nosijo kapo z napisom Gorenje.

Franci Petek, legenda smučarskih skokov

Kot tekmovalec sem se držal navodil, da moraš nositi kapo z napisom Gorenje. Zavedali smo se, da je to izjemnega pomena, da izpostavljamo sponzorje, ker nam to omogoča treniranje in tekmovanje na ravni konkurenčnosti. Mogoče se takrat nisem zelo močno zavedal, kako trden, močan, dolgoleten sponzor je Gorenje. Vsaka generacija je postavila kakšen mejnik z Gorenjem skozi to dolgoletno sponzorstvo. Skoke smo z njim pripeljali v neko stabilnost, konkurenčnost v svetovnem merilu. Biti tako dosleden, angažiran pri tem, da spoštuješ tistega, ki trenira, tekmuje, to je nekaj vrhunskega. Gorenje je za našo, nordijsko družino nekaj izjemnega.

Goran Janus, legenda smučarskih skokov in glavni trener reprezentance v nordijski kombinaciji

Od leta 1990 do 2000 kot tekmovalec in kasneje kot trenerju je Gorenje pomenilo varnost, stabilnost in seveda sredstava za dobre priprave.

Zdaj pa nas čaka nekaj tekmovalnega premora, v mislih imamo priprave v Planici pred nadaljevanjem sezone sredi januarja. Ema Volavšek je že začela s treningi, januarja bo tudi začela s tekaškimi treningi, pričakujem, da se vrne februarja. 

Vid Vrhovnik

Dolgo že obljubljam res lep uspeh, upam, da bo počasi tudi preide k dejanjem. Glede na to, da sem trenutno 33. v skupnem sešteveku, jih moram premagati še 32, tako da me čaka še kar nekaj dela.

Nejc Brodar, pomočnik glavnega trenerja tekaške reprezentance

Ola je ostal na Norveškem z družino. Smo pa zdaj zaključili s prvo periodo te sezone, 28. 12. nadaljujemo s Tour de Skijem. Jutri in v petek so še tekme v Avstriji za točke celinskega pokala, potem bomo imeli ekipo za turnejo. Nekaj oddiha in trening ter s pričakovanji naprej.

Eva Urevc

Bilo je že bolje. Z začetkom sezone nisem zadovoljna, upam, da novo leto prinese boljše rezultate. Delam na tem, želim si tega, verjamem, da se bo pokazalo koliko truda, dela sem vložila v to. Sigurno že težko pričakujem tekme in dobre rezultate.

Zoran Zupančič, glavni trener smučarskih skakalk

Ne vem, če bo ta turneja poseben čar, je pa za nas eden večjih ciljev v sezoni. Novi prizorišči, predvsem Garmisch, v Oberstdorfu smo že bili. Prej gremo še na priprave in upamo na najboljše. Ekipa ostaja enaka kot v Engelbergu.

Nika Prevc

Zelo sem vesela tega kar se je zgodilo čez vikend, lepo je bilo slišati, da je bila to 100. zmaga za Slovenijo na tekmah svetovnega pokala.

Robert Hrgota, glavni trener smučarskih skakalcev

Na novoletno turnejo potuje ekipa, ki je bila v Engelbergu. Med božičnimi prazniki bomo dobro jedli, tako kot verjamem, da bomo tudi dobro trenirali do turneji. Seveda je zlat orel želja, a o tem se bomo pogovarjali 6. januarja.

Anže Lanišek

Ne manjka veliko do stopničk. Le te se zgodijo, 10, 15 skakalcev je res zgoščenih. Dva dobra skoka in si zraven, en slabši pa te ni. Tu je tudi faktor sreče. Vse je odprto.

Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno

Prvo vprašanje je vedno – ali tekma bo ali ne? Tekma bo! Uspešna, spektakularna! Moramo pa zelo tenkočutno krmariti med posledicami hudih poplav. Potrebno je razumeti vse to. Krmariti je potrebno med vložki v tekmo in sanacijo poplav. Me pa veseli, da bomo imeli ne samo praznik skokov ampak tudi praznik gasilstva in prostovoljstva. Prišlo bo 2000 gasilcev, ki že težko pričakujejo tekmo. Dlake bodo šle po konci, ko bodo s sirenami vzpodbujali vse skakalke na Ljubnem. Vstopnice so že v prodaji, vidimo se 26., 27. in 28. januarja na Ljubnem ob Savinji.

Tomaž Šušteršič, predsednik OK Planica

Vsem čestitke za vse uspehe nazaj in tudi že za naprej. Jutri ob razglasitvi rezultatov državnega prvaka v Planici pa bomo začeli z uradno predprodajo vstopnic za finale svetovnega pokala marca. Na srečo večjih škod v Planici poplave niso povzročile. Bomo pa imeli kar nekaj novosti, a o tem več kdaj drugič. Planica od 21. do 24. marca 2024 znova pričakuje vse najboljše smučarske letalce. Rekord? Ostajamo konzervativni, upamo pa, da bodo razmere takšne, da bo to možno. Planica nikoli ne razočara, tudi tokrat ne bo, z rezultati naših tekmovalcev pa bo vse skupaj znova izgledalo kot državno prvenstvo. Vabljeni in dobrodošli v Planici. Srečno in zdravo 2024!

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK