Na Pohorju uspešno zaključili še eno izvedbo akcije Šolar na smuči

Na Mariborskem Pohorju se je danes uspešno zaključila že osma izvedba akcije Šolar na smuči. V akciji je bilo letos udeleženih 3.500 otrok iz 62. osnovnih šol iz vse Slovenije. Otroci so lahko uživali v smučarskem teku, alpskem smučanju in deskanju na snegu.Smučarska zveza Slovenije, Policija RS in Zavod za Šport RS Planica so še osmo leto zapored uspešno izpeljali akcijo Šolar na smuči. Pri akciji sta zopet pomagala ambasadorja, nekdanja vrhunska športnika, Petra Majdič in Jure Košir.

Akcija, ki je za otroke povsem brezplačna, je potekala na Pokljuki, v Medvodah, Planici, Rogli (tek na smučeh) Stari Vrh, Gače, Kope, Rogla, Cerkno in Pohorje (alpsko smučanje in deskanje). Letošnji poudarek je bil na varni smuki in zabavi na snegu.

Akcija je ponovno lepo uspela. Otroci so bili navdušeni in mnogi so se prvič spoznali s smučanjem. Osebno mi je v veliko veselje sodelovati v akciji in upam, da bo uspešno potekala še naprej,” je ob zaključku akcije na Pohorju povedal ambasador Jure Košir.

V sklopu z motom letošnje akcije, so bili nad organizacijo navdušeni tudi pri SZS. “Smučišče je kot cestišče kjer se odvija promet različnih uporabnikov ki so dolžni ravnati skladno s CPP, kar so FIS pravila o varni rabi smučišča, ki jih je čudovito upodobil Miki Muster,” je povedal Roman Šturm iz SZS.

Navdušeni nad dobrodelno akcijo pa so bili ponovno tudi pri Policiji. “Tudi mariborski policisti z veseljem podpiramo akcijo Šolar na smuči, ki na eni strani spodbuja mlade k zdravemu načinu preživljanja prostega časa in na drugi strani podpira učenje smučanja ter spoštovanje načel varne smuke,” je v imenu Policije danes ob zaključku spregovoril Robi Štrman, Sektor uniformirane policije, PU Maribor.

Vsi danes zbrani na otroci na Pohorju pa so bili deležni še enega lepega presenečenja. Pozdravit jih je prišel slovenski smučarski as Boštjan Kline, ki zelo pozdravlja tovrstne dobrodelne akcije, ki mladim omogočajo, da se spoznajo z alpskim smučanjem.

Deli novico