Na predzadnji tekmi sezone do točk Anja Mandeljc

V švedskem Falunu je na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku s posamičnim štartom od petih slovenskih predstavnikov točke ujela Anja Mandeljc na 38. mestu .V ženski konkurenci veliko slavje Fink, v moški je bil znova razred zase Johannes Hoesflot Klaebo. 

Anja Mandeljc, foto: NordicFocus

Po koncu sprinterske sezone je bil danes v Falunu v težkih snežnih razmerah čas še za predzadnji letošnji tek na razdalji. Na ženski 10 km preizkušnji v klasičnem koraku smo videli popolno finsko slavje, saj je zmagala izkušena Kerttu Niskanen, 4,2 sekund je zaostala rojakinja Johanna Matintalo, točno 10 sekund pa Švedinja Jonna Jundling na tretjem mestu. Edina Slovenka na štartu, Anja Mandeljc, je z zaostankom dveh minut in 24 sekund končala na 38. mestu in je s tem osvojila nove točke svetovnega pokala.

Moško preizkušnjo je s prednostjo 22 sekund dobil izjemni Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo pred Fincem Ilvom Niskanenom, 24 sekund je zaostal Norvežan Martin Loewstroem Nyenget. Najbližje prvi petdeseterici je bil od četverice Slovencev Miha Ličef na 54. mestu z zaostankom 2 minut in 18 sekund za zmagovalcem in 12 sekund za točkami. Miha Šimenc je zasedel 61. mesto z zaostankom 2 minut in 29 sekund, Nejc Štern je zasedel 77. mesto z zaostankom 3:16 minut, Anže Gros pa je bil 86. z zaostankom dobrih štirih minut in pol za zmagovalcem.

Jutri se bo sezona svetovnega pokala v Falunu zaključila s skupinskim štartom na 20 km v prostem koraku.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK