Na superveleslalomu v Wengnu Čater ni imel sreče

Martin Čater na superveleslalomu v Wengnu ni imel sreče. Najprej je moral dolgo čakati na svoj nastop, nato ga je zaustavljal še veter in ostal je brez novih točk svetovnega pokala. Miha Hrobat ni startal.

Čater se je v cilju lahko le kislo nasmehnil. Foto: Gepa

Tekmovalni spored v Wengnu se je začel s superveleslalomom za svetovni pokal. Čeprav sta bila na startni listi dva Slovenca, je tekmoval zgolj Martin Čater, saj Miha Hrobat ni nastopil. Čater, ki je v letošnji sezoni na vseh treh superveleslalomih osvojil točke, je tokrat prvič ostal brez njih. Pri tem je imel veliko smole, saj je sprva dolgo čakal na svoj nastop, saj je pred njegovim nastopom padel Italijan Cristoph Innerhofer. Smola se je nadaljevala tudi ob samem nastopu Čatra, saj ga je v zgornjem ravninskem delu zaustavljal močan veter in je tako že zgoraj izgubil vse možnosti za dober rezultat. Na koncu je bil z zaostankom +4,03 na 34. mestu. 

Razred zase so bili danes Aleksander Aamodt Kilde, ki je preprečil povsem švicarski dan v Wengnu. Norvežan je za novo zmago premagal Stefana Rogentina in vodilnega smučarja v svetovnem pokalu Marca Odermatta. 

Jutri smučarje v Wengnu čaka klasičen smuk za svetovni pokal.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Danes je bil čuden dan. Do številke Innerhoferja so bile solidne razmere, le malce je pihalo. Po tisti prekinitvi pa dejansko močnejši veter v zgornjem delu, ki je zajel tudi Martina. A danes celotna njegova vožnja ni bila na nivoju in je za pozabo. Pogoji so se ves čas slabšalo, veter je bil vse močnejši,  tako da smo se skupaj odločili, da Miha ne starta. Saj bi lahko le poslabšali njegovo stanje v hrbtu, ki je sedaj vredu in upamo, da bo lahko dobro tekmoval jutri in nato naslednji teden v Kitzbühlu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K