Neja Dvornik s fantastično drugo vožnjo do uspeha kariere

Drugi veleslalom na Kronplatzu je največ veselja v slovenskem taboru prinesel Neji Dvornik. Dvornikova je zablestela z 12. mestom.

Neja Dvornik je odlično odpeljala drugo vožnjo. Foto: Gepa

Dekleta so se še drugi dan zapored na Kronplatzu pomerila v veleslalomu. Na vnovič odlično pripravljeni progi, se dan za Slovenke ni začel najbolje. Na izjemno izpostavljenih vratih, kjer so imele težave številne smučarke, je zdrsnila Ana Bucik in tako ostala brez uvrstitve. Tudi Tini Robnik, ki je zopet zelo hitro smučala zgoraj, se po slabšem spodnjem delu ni uspelo prebiti v finale. Zato pa je zelo hitro s številko 50 nastopila mlada Neja Dvornik, ki se je prvič v sezoni uspela prebiti v veleslalomski finale. Z zaostankom +2,54 je zasedla 27. mesto.

Dvornikova je v finalu smučala brez zadržka in zelo napadalno. Uspela ji je fantastična vožnja, kjer je postavila celo drugi čas med vsemi. Napredovala je za 15 mest in zasedla končno vrhunsko 12. mesto. Tudi drugi dan tekmovanja je bila razred zase Američanka Mikaela Shiffrin, ki je slavila s prednostjo 82 stotink pred Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Tretja Sara Hector je zaostala že več kot sekundo.

Izjavi po tekmi (mp3):

Neja Dvornik: “Vesela sem, ker sem uspela iztisniti iz sebe tisto, kar mi je zadnje čase manjkalo. V prvi vožnji sem uspela borbati in priti do cilja ter se uvrstiti v drugo. Tam sem pa zelo vesela, da sem uspela vse skupaj sestaviti. Dodala sem potrebno napadalnost in napredovala kar nekaj mest višje.”

Sergej Poljšak: “Danes bi res rad pohvalil odlično vožnjo Neje v drugem teku, kjer je imela drugi čas. Po dobri prvi vožnji, kjer si je priborila mesto v trideseterici, je zelo dobro izkoristila dane pogoje in prismučala do rezultata kariere. Ana je bila dobro na poti, bila je enakovredna z najboljšimi, žal pa napaka, ki je bila dokaj nepotrebna. Ni bil njen dan. Tina je bila konkurenčna do zadnje tretjine proge, kjer pa se je zgodilo podobno kot včeraj. Smučati je začela premalo napadalno in tvegano, to pa danes ne prinese rezultata.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K