Neja Dvornik z odlično drugo vožnjo

Neja Dvornik z 18. mestom in Ana Bucik s 23. sta v Lienzu prišli do novih veleslalomskih točk svetovnega pokala. Nova zmaga za Mikaelo Shiffrin.

Neja Dvornik, Foto: Agence Zoom

Ana Bucik je v Lienzu nastopila s številko osem, a ji prvi veleslalomski tek ni uspel po željah.  Z zaostankom +2,63 je zasedla 21. mesto po polovici tekme. V finale se je z 28. časom uspela prebiti tudi Neja Dvornik, žal pa je na 38. mestu tekmo končala Andreja Slokar. Že po prvi vožnji je močno vodila Mikaela Shiffrin.

V drugo je izjemen napad uspel Neji Dvornik.  S šestim časom drugega teka je napredovala za deset mest in zasedla končno 18. mesto. Žal se znova z napadom ni izšlo Ani Bucik, ki je bila na koncu 23. Veliko prednost iz prve vožnje je rutinsko zadržala Mikaela Shiffrin, ki je na koncu slavila z 38 stotinkami prednosti pred Frederico Brignone. Tretja je bila Sara Hector.

Izjave po tekmi (mp3):

Neja Dvornik: “Eden mojih boljših veleslalomov, sem zadovoljna. Že na prejšnjih tekmah mi ni veliko manjkalo, le kak detajl. Vse punce sedaj vozijo na vso moč in to sem morala spremeniti tudi sama, ker če ne daš vse od sebe, si hitro lahko 50.

Ana Bucik: “Žal trenutno tudi na treningih nimam takih občutkov, da bi potem na tekmi lahko napadala. Čas se potem enostavno nabira. Čaka me še kar nekaj dela, da bo smučanje takšno, kakršnega si želim.

Mitja Kunc: “Danes vrhunski pogoji in res lepa tekma. Gre za enega najtežjih ženskih veleslalomov. Z nastopi sem delno zadovoljen. Ana počasi leze iz brezna, v katerega se je ujela. Malo je dobrih zavojev In ni še za pričakovati vidnega rezultata. Neja se je že na treningu zelo solidno smučala. V prvo sicer ni pokazala vsega, kar zna, druga vožnja pa zelo dobra in vse čestitke. Andreja se tudi še lovi v veleslalomu in je še daleč od nivoja, ki ga pričakuje tudi sama.

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K