Neverjetna izenačenost! Najboljših 30 v eni sekundi

V Val Gardeni se je le začela smukaška sezona za alpske smučarje v sezoni 2022/23. Za začetek pa izjemna drama, na kateri sta odlično smučala tudi Miha Hrobat in Martin Čater, ki pa jima stotinke niso bile naklonjene. Presenetljivi zmagovalec Bryce Bennett iz ZDA.

Miha Hrobat je nakazal, da je sposoben poseči po najvišjih mestih. Foto: Agence Zoom

V Val Gardeni so uspešno izpeljali prvi smuk za alpske smučarje v tej sezoni. Že prvi dan pa so smučarji v odličnih pogojih prikazali izjemno smučanje in potrdili, kako izenačen je svetovni vrh. Najboljših 30 tekmovalcev na tekmi se je zvrstilo znotraj ene sekunde. Med njimi sta tudi Miha Hrobat in Martin Čater. Hrobat je bil prvi Slovenec s prihodom v cilj smukaške tekme v tej sezoni. Na odlični progi je smučal napadalno, žal pa je na najpomembnejšem delu proge naredil eno napako. Kljub temu je smuči pustil teči, v cilju pa zasedel 15. mesto z zgolj 81 stotink zaostanka. Vse skupaj je obetalo odličen rezultat, a je na koncu 25. mesto celo manj od tega, kar bi si Hrobat zaslužil. Odlično je smučal tudi Martin Čater, ki je na progi zaostal zgolj 17 stotink več od Hrobata, a komaj ujel točko svetovnega pokala na 30. mestu. Tudi Nejc Naraločnik je smučal čisto in zanesljivo. Z zelo solidno vožnjo pa se mu tokrat v tej konkurenci ni uspelo prebiti med dobitnike točk.  Zaostanek +1,42 je pomenil “zgolj” 44. mesto.

V boju za zmago je sprva zgledalo, da bo ostalo vse po starem. Neverjetni Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je zopet le za dve stotinki prehitel večnega tekmeca Marca Odermatta iz Švice. Ko je vse kazalo, da bosta najboljša smukača pretekle zime zopet na vrhu, pa je s številko 34 vse presenetil Američan Bryce Bennett, ki je uspel smučati še tri stotinke hitreje kot Kilde in poskrbel za veliko presenečenje in svoj največji uspeh v karieri.

Zvočne izjave (mp3)

Miha Hrobat: “Dobra vožnja z le eno napako. Brez nje bi bil lahko še precej višje. Vidimo pa, da gre za izjemno izenačeno tekmo in že ena manjša napaka, pa te praktično ni nikjer več. Jutri nas čaka povsem drugo tekmovanje, superveleslalom. Imel bom malce slabšo številko, a glede na smučanje na treningu, če bo proga to dopuščala, sem lahko relativno visoko.”

Martin Čater: “Moja vožnja ni bila slaba, a uvrstitev ni takšna, ki bi si jo jaz ali trenerji želeli. Bilo je nekaj dobrih stvari, na katerih lahko gradim. Gremo tekmo po tekmi. Jutri je super G in si obetam ponovno neko dobro vožnjo in še boljšo uvrstitev. Le popoln napad šteje. Probati čim bolje drseti, je precej ravnine tukaj z veliko grbinami in skoki.”

Aleš Gorza: “Sezona se je začela. Prva tekma pozno, a vendarle pod streho. To je bila specifična tekma. Smuk iz starta za superveleslalom. Dobro je to, da so fantje pokazali na določenih odsekih, da so zelo blizu najboljšim. Ni pa bilo nobene vožnje brez napak. Najbolj me moti spodnji del Martina Čatra, ki je izgubil preveč. Z lahkoto bi bil uvrščen do 20. mesta in pa ena večja napaka Mihe. Je pa dobro, da smo sezono začeli z dvema tekmovalcema v točkah in lahko pozitivno zremo naprej. V soboto je tu nov smuk, popolnoma drugačen in iz vrha. Tekma bo drugačna in razlike bodo večje. Jutri je pred nami superveleslalom s katerim smo imeli v preteklih sezonah kar nekaj težav. Jaz upam, da bomo tudi jutri pokazali napredek in bomo izboljšali rezultate iz zadnjih sezon.”

Uradni rezultati >>

 

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K