Nov odličen smukaški nastop Mihe Hrobata

Miha Hrobat je s 16. mestom na Streifu prišel do svojega najboljšega smukaškega rezultata v karieri. 

Miha Hrobat je bil razumljivo zadovoljen ob prihodu v cilj. Foto: Gepa

V Kitzbühlu je bil na sporedu še en spektakularen smuk za svetoni pokal na sloviti progi Streif. Smukači so tokrat morali opraviti s celotno progo. Martin Čater se je s številko 2 odločno podal na progo, a je imel nekaj težav že v zgornjem delu. Na ključnem prečnem prehodu je tokrat želel izpeljati zelo drzno in direktno. Žal se je pri liniji smučanja malce uštel in je odstopil. Drugi najboljši slovenski smukač Boštjan Kline se je po ogledu proge odločil, da so želodčne težave pustile preveč posledic in ni startal. Zato pa je svoje delo odlično z visoko številko 46. opravil Miha Hrobat. Proga je sicer ostala v dobrem stanju, Hrobat pa je smučal zelo napadalno in potrdil, da je njegova forma v velikem vzponu. Na koncu je ura v cilju pokazala +2,06, na ekranu pa se je izpisala številka 16. Od smučarjev, ki so startali za njim, ga ni nihče več prehitel in  Hrobat je tako prišel do svoje najboljše smukaške uvrstitve v svetovnem pokalu. 

Dvojne zmage so se razveselili v švicarskem taboru. Beat Feuz pa je še enkrat več pokazal, da mu najtežja proga na svetu izjemno ustreza. Kljub nekaj napakam je za 21 stotink prehitel letos izjemnega Marca Odermatta. Avstrijsko čast je s tretjim mestom rešil Daniel Hemetsberger, ki je prišel do svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu.

Miha Hrobat: “To je bila ena zelo dobra vožnja. Kot sem rekel že, če popravim tiste napake od petka, sem lahko še višje in to sem pokazal. Bila je težka tekma, zelo slaba vidljivost. Na startu sem se poskušal prepričati, vedel sem, da sem lahko hiter in da mi take proge ustrezajo. Tako sem se res vrgel dol.”

Martin Čater: “Sem močno razočaran. Čez prelomnico Hausberg sem skočil in enostavno nisem želel ničesar podariti. Rekel sem si, da bom probal reskirati in sem šel kar notri. Očitno je bilo to preveč naravnost, kar je potrdil tudi trener. Pač se ni izšlo. Ampak enostavno sem moral tvegati. Sedaj sem kar potrt, bi bilo sigurno nekaj točk, verjetno celo več kot v petek. Vožnja ni bila slaba, vsaj meni se tako zdi. Meni se vseeno zdi, da sem letos vseeno naredil nek napredek v Kitzbühlu, da sem poskušal res tekmovati. Nekaj točk je bilo v petek, danes pa sem kar razočaran in moram malce prespati.”

Gregor Koštomaj: “Majhna nepozornost oziroma padec koncentracije pri Martinu, ampak nasloh za njega soliden nastop.  Zelo vesel pa sem za Miha, ki nadaljuje in kaže to, kar smo že nekaj časa vedeli, da je sposoben tekmovati. Sedaj dokazuje, da je pravi smukač s srcem. To danes je bila vrhunska predstava. Z visoko številko po ne najbolj več mirni progi. Danes kapa dol Mihu. Sedaj se imamo namen malce spočiti pred olimpijskimi igrami. Sledita trening ali dva v Kranjski Gori in nato odhod proti Kitajski.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K