Alpske smučarke so se prvič v zgodovini pomerile na legendarni progi Planai v Schladmingu. Z 12. mestom si bo tekmo v lepem spominu zapomnila letos odlična Ana Bucik.

Ana Bucik se je odlično znašla tudi na nočni progi v Schladmingu. Foto: Gepa

Zaradi slabih epidimioloških razmer so bili organizatorji nočnega slaloma v Flachau primorani tekmo odpovedati. Hitro se je našla nova rešitev, punce pa so prvič v zgodovini dobile priložnost, da so se pomerile na legendarni progi Planai v Schladmingu. Na progi, kjer se na nočnem moškem spektaklu navadno zbere več kot 50 tisoč gledalcev. Teh tokrat zaradi pandemije pri dekletih ni bilo, organizatorji pa so se vseeno potrudili in progo, kot se za to smučišče spodobi, pripravili odlično. Tudi visoke startne številke so imele možnost hitre vožnje, razlike med dekleti pa so bile v prvem teku zelo majhne. Za uvrstitev v finale je bilo potrebno za vodilno Petro Vlhovo zaostati manj kot dve sekundi. Od Slovenk je na žalost to uspelo zgolj Ani Bucik, ki se je s številko 13 na pot podala na krilih vrhunskega rezltata v Kranjski Gori v nedeljo. V prvi vožnji je sicer naredila nekaj manjših napak, a je dokazala, da je tudi tako lahko zelo hitra. Zaostala je zgolj +1,45, kar pa je na tekmi pomenilo 20. mesto, a odlično izhodišče za napad v drugo. Znova je nastop v drugi vožnji le za malenkost (18 stotink) ušel Neji Dvornik, ki je bila z zaostankom +2,18 na končnem 34. mestu. Meta Hrovat je tekmo zaključila na 41. mestu (+2,90), Anja Oplotnik pa na 53. (+4,81).

Ana Bucik je v drugo, kot je to že v navadi v tej sezoni, močno naperdovala po lestvici navzgor. Z novo zelo dobro predstavo se je povzpela za osem mest in je tekmo končala na zelo solidnem 12. mestu. Ob samem prihodu v cilj je sicer zasedla 3. mesto in ni bila povsem zadovoljna, a takoj je bilo jasno, da bi lahko napredovala. Na zahtevnem terenu je imelo veliko punc težave, zato je bilo tudi veliko odstopov. Prav nobenih težav pa ni imela Američanka Mikaela Shiffrin, ki je uprizorila novo slalomsko poezijo. Z najhitrejšim časom druge vožnje se je iz petega mesta povzpela na sam vrh. Prišla je že do svoje 47. slalomske zmage v karieri in do 73 v svetovnem pokalu. Za 15 stotink je za njo zaostala večna tekmica Vlhova, tertje mesto pa je pripadlo Nemik Leni Dürr, ki je zaostala že skoraj sekundo.

Izjava po tekmi

Ana Bucik: “Danes nisem imela najboljših občutkov, tako da sem se kar matrala. Smuči mi niso tako stekle, kot v Kranjski Gori. Na koncu celo zelo lepo 12. mesto. Vseeno mislim, da imam še kar nekaj dela ta zadnji mesec pred Pekingom. Na zadnjih tekmah sem bila sicer kar konstantna, kar je neka dobra baza. Sama pa upam, da bom to še uspela nadgraditi na vseh tekmah, ki prihajajo.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K