Nov veleslalom v Alta Badii in novo tretje mesto za Žana Kranjca

Žan Kranjec je vnovič pokazal, da je mojster veleslaloma v Alta Badii. Še petič v karieri je stopil na tretjo stopničko zmagovalnega odra v Dolomitih.

Žan Kranjec znova tretji v Alta Badii. foto: Agence Zoom

Današnji veleslalom je bil skoraj povsem enak včerajšnjemu. Velikih sprememb ni bilo moč opaziti, slovenski as Žan Kranjec pa je ponovno zasedel izvrstno tretje mesto. Danes se je na progo Gran risa podal s številko pet. Žal pa tokrat ni našel pravega ritma neposredno iz starta. Na strmini pa je znova smučal v šampionskem slogu in si priboril izhodišče za napad na zmagovalni oder. Znova je imel četrti čas prvega teka, isti smučarji kot včeraj, pa so bili razred zase tudi tokrat. Marco Odermatt je vodil pred Filipom Zubčičem in Marcom Schwarzem, a je imel Švicar tokrat že izrazitejšo prednost po polovici proge. Žal se nastop ponovno ni izšel Štefanu Hadalinu, ki je bil 47. z več kot šest sekundami zaostanka za Odermattom. Kranjec je po polovici tekme zaostajal 96 stotink, a le 9 za drugim Zubčičem.

Če je Kranjec včeraj še dejal, da ima na drugih vožnjah nekaj več težav, je to tokrat izboljšal skoraj do popolnosti. Z novo izjemno hitro vožnjo je ob prihodu v cilj druge proge prevzel vodstvo s prednostjo debele sekunde. Stisnil je pest in čakal, kaj bodo naredili preostali trije na vrhu. Ne verjetno, a resnično, od Kranjca je prvi bolje smučal že Avstrijec Marco Schwarz, ki je uspel imeti seštevek obeh voženj za 17 stotink hitrejši od Kranjca. Da pa je slovenski as še drugi dan zapored stopil na oder za zmagovalce, je poskrbel Hrvat Zubčič, ki se mu brezglavi napad tokrat ni izšel in je zaostal za Kranjcem in Schwarzem. Odermattu se na koncu prav nič ni poznalo, da je tekmoval že peti dan zaporedoma, saj je od četrtka do sobote tekmoval v Val Gardeni. Znova je bil preudaren in zanesljiv, ter suvereno četrtič dobil veleslalom v Alti Badii.

Zvočni izjavi (mp3):

Žan Kranjec: “Če bi danes naredil vse idealno, bi bil Odermatt težko dosegljiv. Jaz sem prikazal dve zelo dobri vožnji, Schwarz ni bil daleč in sem zelo zelo zadovoljen. Danes sem ob prihodu v cilj druge vožnje verjel, da bom na podiumu, včeraj nisem bil prepričan. Že na startu sem imel danes olajšanje in nato, ko prevzameš vodstvo z veliko prednostjo, pa je občutek še toliko boljši. Imel sem povsem enako opremo kot včeraj. Bil pa je pristop danes že v prvo boljši, v drugi pa sem se nekako bolje počutil na snegu. Še en dan več polita podlaga, težko najdem prave razloge za kaj, a danes sem se počutil veliko bolje.”

Klemen Bergant: “Dva dni in dvakrat podium za Žana. S tem je pokazal, da je eden najboljših veleslalomistov na svetu. V teh dneh so bili to štirje. Odermatt je dvakrat zmagal, je malce boljši. Drugače pa so od ostalih boljši še Žan, Filip Zubčič in Marco Schwarz. Danes me je zelo veselil prvi tek, po Žanovi napaki je sledila izjemno drzna vožnja. Tudi druga enaka in upam, da bo tudi v koledarskem letu 24 zadržal to drsnost, ki prinaša rezultate.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K