Odličen ekipni uspeh in rezultat kariere za Nejo Dvornik

Slovenska trojica Neja Dvornik, Andreja Slokar in Ana Bucik se je izkazala na slalomu za svetovni pokal v Äreju. Najboljša je bila Dvornikova, ki je z devetim mestom prišla do uspeha kariere.

Neja Dvornik si je z devetim mestom zagotovila nastop v Saalbachu. Foto: Agence Zoom

Slovenska trojica na tekmi za svetovni pokal na Švedskem, je v odličnih razmerah v Äreju prikazala, da je v zadnjih dneh opravila nekaj zelo kakovostnega slalomskega treninga. Neja Dvornik, Andreja Slokar in Ana Bucik so postavile skoraj identični čas, saj so zasedale 13., 14. in 15. mesto. Najboljša je bila Slokarjeva, ki je imela sekundo in 19 stotink zaostanka za Mikaelo Shiffrin, Neja Dvornik je zaostala +1,20, Bucik pa +1,25.

Vse tri Slovenke so bile tudi še v igri za finalni nastop prihodnji teden v Saalbachu, vendar Ana Bucik in Neja Dvornik tega še nista imela zagotvoljenega. Bucikova se je odločno lotila druge proge, bila odlično na progi, a nato žal naredila napako, ki ji je vzela veliko hitrosti. Zdrsnila je na 21. mesto in s tem se ji je izmuznil še en nastop. Zato pa je popoln napad uspel Neji Dvornik, ki je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo in dvignila roke visoko v zrak. Napredovala je za pet mest in z devetim mestom prišla do rezultata kariere. Andreja Slokar na drugi progi ni našla prave hitrosti in je bila 18., a njen nastop v Saalbachu ni bil ogrožen.

Takoj po vrnitvi na tekme svetovnega pokala je novo slalomsko lekcijo uprizorila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je za sekundo in 24 stotink prehitela Zrinko Ljutić, tretja je bila Švicarka Michelle Gisin.

Zvočne izjave (mp3):

Neja Dvornik: “Pred tekmo sem čutila nekaj nervoze, a sem vedela, da drugega kot popoln napad mi ne preostane. Vesela sem, da sta mi uspeli dve res solidni vožnji in se veselim finala v Saalbachu.”

Andreja Slokar: “S tem dnevom ne morem biti zadovoljna. Prva vožnja je bila solidna, a nič več kot to. Druga pa je nekako odraz celotne sezone, zelo mučno. V tem trenutku sem zelo zelo razočarana, v takšnih trenutkih pomisliš, da bi celo odnehal. Seveda tega ne bom storila, to je le trenutno razmišljanje. Je pa zelo težko, ker mene deseta in petnajsta mesta ne zanimajo in je tako zelo težko tekmovati. Ampak to so povsem normalne misli po slabem dnevu ali sezoni. Še enkrat, ne mislim nehati. Če nisem nehala, ko sedem let nisem imela nobenega rezultata, tudi sedaj ne bom. Zavedam se, da sem manjkala osem mesecev, ko sploh nisem stopila na smučke. Ti rezultati so normalen korak, a se matram to sprejeti. Sedaj čaka še Saalbach, treba bo pozabiti ta dan in bomo videli, kako bo tam.”

Mitja Kunc: “Odlična tekma, zelo zimske razmere za razliko od drugod po Evropi. Odličen ekipni uspeh in izjemen rezultat Neje, vse čestitke njej. Andreja še smuča malce zadržano in škoda Anine napake v drugi vožnji, saj bi se drugače verjetno tudi njej izšlo za finale. A lep ekipni uspeh in jaz sem zadovoljen.”

Uradni rezultati>>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K