Odličen nastop Eve Urevc na 20 km zasledovanju

Uvodni vikend tekem svetovnega pokala v finski Ruki se je končal z zasledovanjem na 20 km razdalji v prostem koraku, odlična je bila Eva Urevc, ki je končala med prvo trideseterico uvrščenih.

Eva Urevc © SloSki

Včeraj je Eva Urevc končala tik za najboljšo trideseterico na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku, danes pa se je še enkrat izkazala na še enkrat daljši razdalji v prostem koraku v zasledovanju. Skozi celotno progo je držala stik s tekmovalkami okrog tridesetega mesta, na koncu pa je dokazala, da je odlično fizično pripravljena in v cilj pritekla na 24. mestu z dobrimi štirimi minutami zaostanka za zmagovalko Frido Karlsson, v zadnjih metrih je bila najhitrejša od tekmovalk, ki so tekle skupaj v skupini. Druga je bila Ebba Anderson z zaostankom dobre pol minute, tretja pa Tiril Udnes Weng iz Norveške, ki je zaostala že več kot minuto.

Moško preizkušnjo je tesno dobil Johannes Hoesflot Klaebo za tretjo zmago v tem vikendu pred rojakom Paalom Golbergom, tretji je bil Šved Calle Halfvarsson z zaostankom sekunde. Vili Črv ni štartal, Miha Šimenc pa je z zaostankom slabih štirih minut končal na 54. mestu.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Lillehammerju.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Tudi sama nisem pričakovala tako dobrega rezultata. Imela pa sem res lepo izhodišče, prosti slog pa mi tudi odgovarja malo bolj. Pokazala sem svoj maksimum in rezultat na koncu je lep.”

“Za sabo sem imela Francozinjo, za katero sem vedela, da je močna v prostem slogu. Z njo sem skušala držati stik, ker sem vedela, da lahko ujamemo še kakšno spredaj in to je bilo to.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK