Odličen tek na razdalji Anje Mandeljc in Mihe Šimenca

V švedskem Östersundu so danes točke delili na 10 km razdalji s posamičnim štartom v prostem koraku, zelo dobro pa sta svoji nalogi opravila Anja Mandeljc in Miha Šimenc, ki sta se uvrstila tik za najhitrejšo trideseterico. Zmagala sta Harald Oestberg Amundsen z Norveške in Američanka Jessie Diggins.

Miha Šimenc, foto: NordicFocus

Najprej so v smučino stopili tekači, Miha Šimenc, pa je več kot izpolnil svoje želje pred današnjo tekmo, saj je z zaostankom 1:35,2 minute zasedel odlično 36. mesto. Zmagal je Norvežan Harald Oestberg Amundsen prej šestimi rojaki. Vili Črv je zasedel 70. mesto z zaostankom 3:01,2 minut, Anže Gros pa je bil z zaostankom dobrih šestih minut na 83. mestu.

Tekmo tekačic je zanesljivo dobila Američanka Jessie Diggins s prednostjo 23 sekund pred Norvežanko Heidi Weng, 29,1 sekund je zaostala tretja Nemka Victoria Carl. Zelo dober tek je prikazala edina Slovenka, Anja Mandeljc, ki je z zaostankom 2:24,7 končala na 34. mestu.

Izjavi po tekmi

Miha Šimenc (MP3): “Moram reči, da sem presenetil še samega sebe. Nisem veliko pričakoval od današnje tekme, potem pa sem enostavno sledil Niskanenu, ki je štartal pol minute za mano in na koncu je bil to odličen rezultati, tako da sem res zadovoljen.”

Anja Mandeljc (MP3): “Zelo sem zadovoljna z rezultatom. Sezone nisem začela, kot bi si želela, a počasi napredujem iz tekme v tekmo in ta rezultat mislim, da je res dobra motivacija za naprej.”

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v norveškem Trondheimu, prizorišču svetovnega prvenstva v naslednji sezoni.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK