Odlični nastopi naših na festivalu Blink 2023

Z uvrstitvami med najboljše so na močnem mednarodnem festivalu Blink na Norveškem tudi letos blesteli naši tekači in tekačice. Eva Urevc, Anže Gros in Miha Šimenc so nanizali uvrstitve med najboljše predvsem v sprinterskih preizkušnjah.

Eva Urevc © SloSki

Po stopničkah Eve Urevc na preizkušnji z vzponom na Lysebotn se je festival Blink nadaljeval s tekmo na razdalji. Miha Ličef je na 50 km progi v klasičnem koraku kot edini Slovenec zasedel 65. mesto, zmagal je britanec Andrew Musgrave. Sledila je preizkušnja na 15 km progi v prostem koraku, kjer je zablestel Miha Šimenc s petim mestom, le nekaj metrov za zmagovalcem, domačinom Erikom Valnesom. Pred našim tekačem so bili še Italijan Federico Pellegrino, Norvežan Even Northug in Andrew Musgrave. Vili Črv je z zaostankom vsega 20 sekund končal na 20. mestu. 

Včeraj so se tekači in tekačice pomerili še v sprintu, ki ga je v moški konkurenci dobil Pellegrino pred Johannesom H. Klaebom in Švicarjem Valeriom Grondom. Anže Gros je bil na koncu 11., potem ko je bil v kvalifikacijah, ki jih je dobil Šimenc, četrti. Gros je tekel tudi v polfinalu, kjer je zasedel 5. mesto. Šimenc je po kvalifikacijski zmagi izpadel v močni četrtfinalni skupini. 

Eva Urevc je po zdravstvenih težavah nastopila le še v sprintu, kjer se je v izločilne boje uvrstila kot druga po kvalifikacijah. Po zmagi v četrtfinalni skupini, je bila druga v polfinalni skupini, v velikem finalu pa je končala na 6. mestu, zmagala je Švedinja Linn Soemskar.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK