OFEM: Bor Petrovič obstal v polfinalu sprinta

Zadnja posamična preizkušnja Olimpijskega festivala evropske mladine je prinesla tekmo v sprintu v klasičnem koraku. V izločilne boje so se prebili trije naši predstavniki, v Sappadi pa je bil najboljši na koncu Bor Petrovič, ki je zasedel 12. mesto.

Bor Petrovič (20) v izločilnih bojih © OKS

V kvalifikacijah 1,2 km proge so v mladinski konkurenci obstali Lovrenc Karničar na 43., Yazbeck Philip Lavrič Pregelj na 48. in Žan Jevšinek na 52. mestu. Z 20. časom kvalifikacij se je v izločilne boje prebil Bor Petrovič. V konkurenci mladink sta uvrstitev v izločilne boje ujeli Manca Katrašnik na 25. in Mina Repe na 30. mestu, na 52. oz. 53. mestu sta bili prepočasni Živa Melihen in Ajda Šmit.

Petrovič se je nato uspešno prebil čez četrtfinalno sito, obstal pa je v polfinalu, tako da je na koncu zasedel 12. mesto. Prvak je postal Šved Jonatan Lindberg pred Italijanom Federicom Pozzijem in rojakom Simonom Nordlanderjem. Med mladinkami je zmagala Avstrijka Heidi Bucher pred Švedinjama Minno Mikaelsson in Majo Axelsson. Obe naši tekmovalki sta obstali v četrtfinalu, Manca Katrašnik je zasedla končno 27. mesto, Mina Repe pa je končala tri mesta nižje.

Jutri se bo OFEM za tekače in tekačice na smučeh zaključil s tekmo mešanih štafet.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK