OFEM: V prostem koraku najboljši Bor Petrovič

Po preizkušnjah v klasičnem koraku s posamičnim štartom so se mladi upi na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Sappadi pomerili še v prostem koraku na 7,5 oz. 5 km preizkušnji, prav tako s posamičnim štartom.

Ajda Šmit © OKS

V konkurenci tekačev je na 7,5 km progi zmagal domačin Gabriele Mtli, 7,4 sekund je zaostal rojak Federicco Pozzi, bron je osvojil Šved Hugo Nilsson. Najboljši Slovenec je bil Bor Petrovič na 33. mestu z zaostankom 1:42,1, le dve mesti za njim je končal Lovren Karnčar z zaostankom 1:53,6 za zmagovalcem.Yazbeck Philip Lavrič Pregelj je z zaostankom 2:16,6 končal na 42. mestu, Žan Jevšinek pa je z zaostankom dobrih treh minut končal na 48. mestu.

V konkurenci deklet je na 5 km progi slavila Francozinja Margot Tirloy, 32,1 sekund je zaostala Finka Silva Kemppi, 34,4 sekund pa bronasta Švicarka Estelle Darbellay. 40. mesto je zasedla najboljša Slovenka, Živa Melihen z 2:17,4 zaostanka, Ajda Šmit je bila 42. z 2:36,4 zaostanka, Manca Katrašnik je zaostala še 2,5 sekundi več na 44. mestu, Mina Repe pa je z zaostankom dobrih treh minut zasedla 49. mesto.

Jutri bosta na sporedu sprinterski preizkušnji v klasičnem koraku, v petek pa še mešana štafeta.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK