Otroci akcije Šolar na smuči nasmejani tudi na Rogli

Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za šport RS Planica so uspešno izvedli še tretji medijski dan akcije Šolar na smuči – tek na smuči. Mladi tretješolci so se danes z ambasadorko dogodkih Petro Majdič zabavali na Rogli. Čeprav ni bilo lepega sončka, so za izjemno vzdušje poskrbeli udeleženci projekta, ki so se na snegu neizmerno zabavali. Tako kot v preteklih dnevih, je tudi danes istočasno akcija potekla na preostalih treh prizoriščih projekta Pokljuki, Medvodah in v Planici.

Skupno je letos na akcijo učenja teka na smučeh prijavljenih 1.071 tretješolcev iz 62 različnih osnovnih šol. Preostali otroci se bodo v priljubljeni akciji s tekom na smučeh spoznali še jutri:

  • sobota, 28. januar: Planica

V tednu med 27. 2. in 3. 3. 2023 bomo nadaljevali s panogama alpsko smučanje in deskanje na snegu, ki bosta letos potekali na šestih prizoriščih (poleg navedenih smučišč spodaj tudi 1 dan na smučišču Kope) in v katero bo vključenih 2.136 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od samega njenega začetka. V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:

  • ponedeljek, 27. februar: Stari vrh
  • torek, 28. februar: Gače
  • sreda, 1. marec: Rogla
  • četrtek, 2. marec: Cerkno
  • petek, marec: Mariborsko Pohorje – uradni zaključek

Kot smo že omenili, je namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Šport je pa je tudi vir zdravja in veselja, zato želimo kar največ otrok opolnomočiti za kvalitetno preživljanje prostega časa, tudi na tekaških progah in snežnih strminah.

Spoštovani predstavniki medijev!

Podprite naša prizadevanja tudi vi! Veseli vas bomo na vseh izpostavljenih lokacijah. Otroci bodo na prizoriščih od 9. do 13. ure. Za izjave bomo organizatorji in udeleženci na medijskih dogodkih dosegljivi ob 11. uri. Vaše prijave zbiramo na elektronskem naslovu luka.vrancic@sloski.si.

Deli novico