Otvoritev sezone na snegu v Planici

Deskarji na snegu so lani sezono s tekmami v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica otvorili v začetku meseca novembra, letos pa se bodo na uvodni dvoranski tekmi pomerili že več kot dva meseca prej. V soboto, 2. septembra, bo v Planici na sporedu tekma v deskarskem krosu, ki bo štela tudi za serijo Kids Tour 2023/2024 (tekmovanja za mladino do 15. leta). Deskarji in deskarke se bodo pod Poncami pričeli zbirati ob 10. uri, zmagovalci pa bodo razglašeni zgodaj popoldan.

Lansko premierno slovensko dvoransko deskarsko tekmovanje je v sodelovanju s panogo Deskanje na snegu pri SZS uspešno izvedla ekipa loškega EŠK MUNGO, letos pa so Gorenjci »organizacijsko štafeto« predali štajerskim kolegom iz mariborskega FREESTYLE KLUB SHRED.

Tekmovanje mladih deskarjev in deskark – organizatorji bodo prijave sprejemali tudi na dan dogodka med 10:00 in 10:30 – v deskarskem krosu se bo pričelo ob 12. uri, prej bo proga z vratci in dvignjenimi zavoji za preizkus na voljo na uradnem treningu.

Jaka Pančur je bil lani zelo hiter. (Foto: SloSki Snowboard)

Lansko uvodno »snowboard cross« preizkušnjo sta dobila mlada Tiva Brumen Loboda in pa prekaljeni Aljaž Sladič, ki ga v Planici ne bo, saj te dni tekmuje na Mladinskem svetovnem prvenstvu na novozelandski Cardroni. Kdo bo nasledil Sladiča? Lahko Brumen Loboda ubrani lansko zmago? Odgovori bodo znani še pred 15. uro v soboto, uradna razglasitev prve letošnje slovenske deskarske tekme bo, če bo šlo vse po načrtih – ob 14.30 uri. Razpis z vsemi podrobnostmi je na voljo na tej povezavi

Slovenski deskarji se po snežnem uvodu v Planici s serijo promocijskih dogodkov za mladino na slovenskih grbinastih poligonih (pumptrackih) v prvem septembrskem tednu selijo v Ruše, Velenje in Ljubljano, tekom meseca pa bodo skušali izvesti tudi za konec avgusta predvidena dogodka v Celju in Radovljici, ki so jih bili zaradi slabega vremena primorani odpovedati. Več o pumptrack seriji najdete na tej povezavi.   

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES