Po odstopu Hrobata in Čatra na finale svetovnega pokala uvrščen le Ažnoh

V Aspnu se je s superveleslalomom zaključil tekmovalni vikend hitrih disciplin za moške. Miha Hrobat in Martin Čater sta žal odstopila.

Miha Hrobat je bil ponovno zelo hiter, a je storil napako. Foto: Gepa

Smučarji so v Aspnu nastopili še v superveleslalomu. Na zadnji tekmi hitrih disciplin pred finalom svetovnega pokala se slovenski reprezentanci nič ni izšlo po željah. Martin Čater in Miha Hrobat sta danes žal odstopila. Še posebno je bilo škoda napake Hrobata, ki je bil ponovno zelo hitro na progi. Po včerajšnji in današnji predstavi, ko je slovenski tabor ostal brez točk, se noben tekmovalec v smuku in superveleslalomu ni prebil v najboljšo 25 v svetovnem pokalu. Na finalu v Soldeuu bo tako nastopil le mladi Rok Ažnoh, ki si je svoj nastop zagotovil z naslovom mladinskega svetovnega prvaka v smuku.

Danes je bil med vsemi najhitrejši najboljši smučar sezone Marco Odermatt, ki je le za pet stotnik prehitel Nemca Andreasa Sanderja. Tretji je bil včerajšnji zmagovalec smuka Aleksander Aamodt Kilde.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Škoda za odstop Mihe, ki je bil dobro na poti. Pri Martinu pa obilo smole z vetrom in vidljivostjo. Nova ničla in slab zaključek. Obetali smo si več od Amerike. Za finale je sedaj v hitrih disciplinah uvrščen le Rok Ažnoh kot mladinski svetovni prvak v smuku.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K