Prve točke v klasičnem sprintu za Evo Urevc

Na drugem sprintu letošnjega Tour de Skija se je do prvih letošnjih točk v klasičnem sprintu prebila Eva Urevc, še druge točke na drugem sprintu Toura pa je pobral Miha Šimenc, ki je s tem tudi končal nastope na letošnji novoletni tekaški turneji.

Eva Urevc © GEPA

Karavana Tour de Skija se je po Švici in Nemčiji preselila še v Italijo, kjer se bo vse skupaj v nedeljo tudi končalo. Danes je bil na sporedu sprint v klasičnem koraku, skozi kvalifikacije pa sta uspešno pritekla Eva Urevc in Miha Šimenc, žal ni uspelo Anji Mandeljc. Eva Urevc je nato nastopila v drugi četrtfinalni skupini ob Tiril Udnes Weng, Katharini Hennig, Anne Kyllonen, Heidi Weng in Katherine Stewart-Jones. Naša tekmovalka je začela izjemno odločno in bila v ospredju, tudi dobre taktične odločitve so jo postavile na drugo pozicijo pred ciljno ravnino. Tam pa so ji žal pošle moči in je zaostala za polfinalom, potem ko je zasedla peto mesto v svoji skupini. Napredovali sta Tiril Udnes Weng in Hennig. 

Zmage se je razveselila Lotta Udnes Weng pred sestro Tiril Udnes Weng in še eno rojakinjo Mathilde Myhrvold, Eva Urevc je končala na 23. mestu.

Tudi Miha Šimenc je nastopil v drugi četrtfinalni skupini skupaj z Benom Ogdnom, Simonejem Mocellinijem, Renaudom Jayom, Sindrejem Bjoernestadom Skarom in Haavardom Mosebyjem. Šimenc se je na vrhu vzopna ob menjavi smučine malce zapletel s Skarom, a sta oba lahko normalno nadaljevala s tekom, naš tekmovalec pa je na koncu zasedel 6. mesto in tako končal današnjo preizkušnjo v četrtfinalu. 

Spet je zmagal Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, Miha Šimenc je zasedel 26. mesto. Z današnjo tekmo je tudi zaključil nastope na letošnjem Tour de Skiju, saj na preostalih tekmah na razdalji nima večjih ambicij.

Tour se jutri nadaljuje s preizkušnjo na 15 km v klasičnem koraku s skupinskim štartom.

Izjavi po tekmi 

Eva Urevc (MP3): “So prve točke v klasičnem šprintu, a glede na današnje počutje je zagotovo malo grenkega priokusa, saj vem, da sem bila sposobna višje. Naslednjič bo bolje.”

Miha Šimenc (MP3): “Stvari gredo v pravo smer in to je zelo dobro, to je to, kar sem si želel. Današnja tekma mi ni uspela, kot sem si zamislil v finalnem teku. Imel sem malo smole, mogoče ne najhitrejše smuči, a zelo dober oprijem. Nekako nisem uspel priti v ospredje. Počutil sem se res dobro in močno, a tu je vsaka napaka kaznova, ni prostora. Samo tisti, ki naredi perfekten tek gre naprej. Učimo se za naprej, predvsem pa je pomembno, da sem spet v točkah, da sem zraven.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK