Rok Ažnoh 44. v Garmisch-Partenkirchnu

Slovenski moški reprezentanci v hitrih disciplinah letos v superveleslalomu žal ne steče. Na drugi tekmi v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je bil tokrat najboljši Rok Ažnoh na 44. mestu.

Rok Ažnoh, Foto: Agence Zoom

Smučarji so se v Nemčiji še enkrat tekmovali na progi Kandahar v Garmisch-Partenkirchnu. V slovenski ekipi je prišlo do menjave. Miho Hrobata  je danes zamenjal Rok Ažnoh, ki je bil na koncu najbolje uvrščeni Slovenec na 44. mestu. Martin Čater je danes žal odstopil. Na vrhu tokrat Marco Odermatt ni pustil presenečenja in je Raphaela Haaserja premagal za 31 stotink. Tretji je bil še en Švicar Franjo von Allmen.

Izjava po tekmi (mp3):

Aleš Gorza: “Ne gre in ne gre na superveleslalomih. Trudimo se. Martin na treningih ne smuča slabo in je večinoma blizu Italijanom s katerim večinoma treniramo, a na tekmi ne gre. Danes smo poskusili še z Rokom, a je težko ko pride drugi dan na isti teren kot ostali tekmovalci, ki so tukaj že en dan tekmovali. To je težko nadoknaditi. Rok se je trudil, a je imel kar veliko napak. On je še mlad in bo z njim treba še delati in poskušati. Sedaj so nam odpovedali še Chamonix, kar je bilo zelo presenetljivo. Zelo pozna odpoved in tudi nadomestnih tekem FIS ne planira. Sedaj nam tako ostaja le še Kvitfjell sredi februarja in eventuelno finale za Miha, če bo na Norveškem smučal res dobro. V vmesnem času bomo trenirali v Kranjski Gori veleslalom, pred Kvitfjellom pa bomo poskusili najti še teren za hitre discipline.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K