Rok Ažnoh izjemno blizu svojih prvih točk svetovnega pokala

Mladi slovenski smučar Rok Ažnoh je na superveleslalomu v Kvitfjellu zasedel 38. mesto, prve točke svetovnega pokala je zgrešil za vsega 27 stotink. Miha Hrobat je po odličnem zgornjem delu žal odstopil.

Rok Ažnoh se je odlično boril. Foto: Agence Zoom

V Kvitfjellu je potekal še zadnji superveleslalom sezone pred finalom v Saalbachu. Na odlično pripravljeni progi za vse tekmovalce sta zelo dobro smučanje prikazala tudi oba Slovenca Rok Ažnoh in Miha Hrobat, a je obema na koncu nekaj zmanjkalo za odličen rezultat. Še enkrat več se je izkazalo, kako izenačen je moški vrh v svetovnem pokalu, saj se je vseh 30 dobitnikov točk zvrstilo znotraj ene same sekunde. Tudi to je razlog, da mlademu Roku Ažnohu ni uspelo priti do prvih točk v karieri, saj je smučal odlično. Preko cele proge je napadal in se boril za točke, v zadnjem delu pa naredil manjšo napako, ki mu je odvzela nekaj hitrosti in uro je zaustavil z zaostankom +1,24, kar je bilo na koncu dovolj za 38. mesto. Miha Hrobat je z vrhunskim zgornjim delom potrdil odlično formo, a je nato naredil napako in odstopil.

Na zmagovalni oder so stopili kar štirje smučarji. Avstrijec Kriechmayr je bil najbolj srečen pri igri stotink, Jefrrey Read iz Kanade je na drugem mestu zaostal 17 stotnik, tretje mesto pa sta si z zaostankom 19 stotink razdelila Švicar Marco Odermatt in Italijan Dominik Paris.

Izjava po tekmi (mp3):

Aleš Gorza: “Rok je glede na svojo mladost in neizkušenost smučal zelo dobro. Če v spodnjem delu ne bi napravil manjše napake, ki mu je vzela hitrost za zadnji ciljni položni del, bi se veselil svojih prvih točk, a jih jih nato zgrešil za dobri dve desetinki. Vseeno ga lahko pohvalim za dobro vožnjo. Žal Miha z neumno napako po dobremu zgornjemu delu. Napako je naredil na edinem delu, kjer je bilo treba dobro zaviti. Resnično škoda, saj je bila dobra priložnost danes za preboj med najboljše tudi z visokimi številkami, tako da res škoda za njega.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K