Schumacher s predstavo kariere obnorel Minneapolis, Anja Mandeljc tik za trideseterico

Dvotedensko dogajanje v svetovnem pokalu onstran Atlantika se je končalo s preizkušnjama na 10 km v prostem koraku s posamičnim štartom, na veselje številčne domače publike v Minneapolisu pa je v moški konkurenci zmagal Gus Schumacher, pri ženskah je slavila Švedinja Jonna Sundling. Anja Mandeljc je bila na 31. mestu.

Anja Mandeljc, foto: NordicFocus

Z 10 km preizkušnjo so najprej opravili tekači na smučeh, množico gledalcev ob progi pa je razveselil Američan iz Alaske, Gus Schumacher, ki je s tekom življenja zmagal prvič v karieri. Za 4,4 sekunde je ugnal Norvežana Haralda Oestberga Amundsena, 5,8 sekund je zaostal njegov rojak Paal Golberg. Miha Šimenc ni imel najboljšega dne, z 2:11 minutama zaostanka je tokrat končal brez točk na 68. mestu.

V ženski konkurenci je bila prepričljiva Švedinja Jonna Sundling, ki je zmagala s 15,4 sekundami naskoka pred rojakinjo Frido Karlsson, domačinka, Jessie Diggins je zaostala 31,8 sekund na tretjem mestu. Zelo dobro je tekla Anja Mandeljc, ki je stopnjevala ritem in je na koncu z zaostankom 1:57 minute zasedla 31. mesto.

Svetovni pokal se bo v začetku marca nadaljeval v Lahtiju.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK