Sedmi čas kvalifikacij v Dobbiacu za Evo Urevc

Zadnja postaja svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Planici je italijanski Toblach/Dobbiaco, kjer je danes na sporedu sprint v prostem koraku. Odlično je v kvalifikacijah tekla Eva Urevc, v izločilnih bojih tudi Miha Šimenc.

Eva Urevc © SloSki

Eva Urevc je po težavah z boleznijo v zadnjem obdobju znova prikazala pravi obraz in je na 1,4 km progi imela 7. čas kvalifikacij s 6,83 sekundami zaostanka za zmagovalko, Švedinjo Jonno Sundling. Druga je bila Norvežanka Mathilde Myhrvold s 3,44 sekundami zaostanka in tretja Američanka Jessie Diggins s 5,32 sekundami zaostanka. Brez izločilnih bojev so ostale preostale naše tekmovalke danes. Anja Mandeljc je imela 44. čas, sedem sekund za trideseterico, Anita Klemenčič 48., dodatne štiri sekunde za trideseterico in Klara Mali 50. čas, še dve sekundi več za prvo trideseterico uvrščenih.

Izločilne boje je v moški konkurenci ujel Miha Šimenc, ravno na 30. mestu z zaostankom 6,42 sekund, žal je 39 stotink zmanjkalo Viliju Črvu na 32. mestu. Izidor Karničar je končal na 57 mestu s slabimi šestimi sekundami zaostanka za prvo trideseterico. Najhitrejši je bil Johannes Hoesflot Klaebo.

Izločilni boji se začnejo ob 14.30 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK