Shiffrin dobila novo bitko z Vlhovo, Ana Bucik 19.

Na nočnem spektaklu v Flachauu je Mikaela Shiffrin prišla do 94. zmage v svetovnem pokalu. Slovenskemu taboru je po prvem teku kazalo odlično, na koncu je bila Ana Bucik 19.

Ana Bucik je potrebovala dober rezultat. Foto: Agence Zoom

Nočni slalom v Flachauu je vedno spektakel in privabi ogromno število ljudi. Tudi tokrat je bila proga pripravljena odlično in razlike med tekmovalkami so bile izjemno majhne. V prvi vožnji sta se od tekmic malce oddaljili le najboljši slalomistki na svetu Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin, boljši položaj je imela Slovakinja. V odličnih pogojih sta odlično nastopili tudi slovenski Primorki Andreja Slokar in Ana Bucik. Slokarjeva si je s številko devet pripravila odlično izhodišče, saj je z zaostankom +1,30 za Vlhovo zasedala vrhunsko osmo mesto. Od odra za zmagovalke jo je ločilo manj od sekunde. Zelo dobro je s prvo progo opravila tudi Ana Bucik, ki je po nekaj odstopih potrebovala dober rezultat. Z zaostankom +2,15 je bila 16. Žal je bila nekoliko prepočasna Neja Dvornik, ki je zasedla 43. mesto.

V finalni vožnji so smučarke ena za drugo prevzemale vodstvo in smučale odvisno. Na enako poti je bila tudi Ana Bucik, ki je bila zelo hitro na progi, nato pa na ravninskem delu naredila napakico, ki jo je stala časa in žal ji v finalu ni uspelo napredovati po lestvici navzgor. Na koncu je zasedla 19. mesto. Žal pa se je to izkazalo za najboljšo slovensko uvrstitev, saj je Andreja Slokar v želji po popolnem napadu naredila napako in odstopila. Na koncu spektakla pod žarometi je sledil še veliki dvoboj med Shiffrin in Vlhovo, dobila pa ga je Američanka, ki je za svojo 94. zmago v svetovnem pokalu tekmico premagala za 27 stotink. Tretja je bila Švedinja Sara Hector, ki je zaostala dobro sekundo.

Izjave po tekmi (mp3): 

Ana Bucik: “Težka tekma danes. Bilo je nekaj solidnih delov, a mi pravih dobrih voženj iz treningov ni uspelo prenesti na tekmo. Da se še veliko izboljšati in me na treningih čaka še nekaj dela, je pa zagotovo lepo ponovno biti v cilju in je to nekaj pomembnega.”

Andreja Slokar (samo pisno): “Že s prvo vožnjo nisem bila preveč zadovoljna, a je zelo dobro videti, da sem lahko med top 10 s povprečno vožnjo. V drugo sem hitro naredila napako. Se zgodi, a gremo naprej.”

Mitja Kunc: “Soliden prvi tek za Andrejo in Ano. Neja ni peljala dobro, ima težave. Ne tekmuje in ni odločna. Na tem nivoju  z rezervirano vožnjo nimaš možnosti. Škoda drugega teka Andreje, saj je pristop bil pravi, lotila se je napadalno. Poskušala je tekmovati, a škoda  odstopa. Ani pa se je zopet prikazal star način vožnje, to prihaja iz njenih psihičnih težav. Kadar ni odločna in ne napada, preveč smuča z zgornjim delom telesa in ne razvija hitrosti, tako da se nabira zaostanek od količka do količka. Še enkrat gremo s pokončno glavo naprej. Tekme se sledijo. Prihaja Jasna, kjer smo pred Flachauvom opravili nekaj dobrih treningov in gremo optimistično naprej.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K