Šimenc ob Klaebu izpadel v četrtfinalu Cannmora

Miha Šimenc je v kanadskem Cannmoru tekel v drugih izločilnih bojih sprintov v letošnji sezoni, izpadel pa je v četrtfinalni skupini, kjer je tekel skupaj z Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom. Na koncu je zasedel 30. mesto.

Miha Šimenc, foto: NordicFocus

Miha Šimenc je po 28. času kvalifikacij tekel v prvi četrtfinalni skupini ob najhitrejših dveh iz kvalifikacij, Norvežanoma Johannesom Hoesflotom Klaebom in Erikom Valnesom ter ob Francozu Renaudu Jayju, Švicarju Valeriu Grondu in Američanu Gusu Schumacherju. Na 1,3 km progi z dvema vzponoma je bil Šimenc vseskozi zraven, skupina pa se je razrečila ob prihodu na vrh druge vzpetine pred spustom proti ciljni ravnini. Tam je naš tekmovalec že imel nekaj zaostanka za najhitrejšimi in je v cilj pritekel na 6. mestu, napredovala sta oba Norvežana. Tudi na koncu je zmaga odšla na Norveško z Klaebom, ki je v finalu ugnal Francoza Richarda Jouveja in rojaka Valnesa. Miha Šimenc je po 25. mestu na sprintu v Östersundu tokrat zasedel 30. mesto. V ženski konkurenci nismo imeli predstavnice.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc: “Od Östersunda naprej sezona ni bila najboljša z vidika zdravja in bolezni. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem prišel nazaj, a zdaj sem vesel, zadovoljen, da sem tu. Dva rezultata med 30 v Cannmoru, kjer proge niso najlažje, tu je tudi nadmorska višina, sta zelo dobra potrditev zame in za ekipo, da gremo v pravo smer. Do konca sezone je še nekaj tekem in vse skupaj bomo skušali še potrditi. Tekma na razdalji mi je dala rezultat, ki sem ga potreboval. Bil sem že malo nervozen, imel sem veliko željo. 25. mesto na razdalji je nekaj, na kar sem ponosen. Tek mi je uspel, kot sem si ga zamislil. S tem dosežkom sem dobil potrditev, da je forma tam, kjer mora biti. Ponosen sem nase. V ZDA me najbolj zanima kako bo z obljubljenim spektaklom. Rezultatsko pa bi rad nadaljeval, kjer sem končal, torej med 30 na obeh tekmah. Vem, da se sposoben, čeprav ne vem, kakšna je proga, kakšen je teren. Gremo pogumno naprej.”

Svetovni pokal se bo konec tedna nadaljeval v ameriškem Minneapolisu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK