Šimenc v Cannmoru do drugih izločilnih bojev sezone

Po teku kariere na razdalji v nedeljo, je Miha Šimenc, izpolnil naslednji cilj v kanadskem Cannmoru, saj se je prebil v izločilne boje sprinta v klasičnem koraku, potem ko je v kvalifikacijah zasedel 28. mesto.

Miha Šimenc, foto: NordicFocus

Z novo odločino predstavo je Miha Šimenc v Cannmoru na 1,3 km razdalji za zmagovalcem kvalifikacij, Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom, zaostal 9,77 sekund, kar je zadostovalo za 28. mesto med 62 tekmovalci, s tem pa si je zagotovil druge točke v sprintu v tej sezoni, prve po uvodu v švedskem Östersundu. Drugo mesto je sicer zasedel še en Norvežan, Erik Valnes z zaostankom 1,74 sekund, tretje pa Finec Lauri Vuorinen z zaostankom 2,69 sekund.

Šimenc bo v izločilnih bojih, ki se začnejo ob 20. uri tekel že v prvi skupini in sicer prav z omenjenima Norvežanoma, Francozom Renaudom Jayjem, Švicarjem Valeriom Grondom ter Američanom Gusom Schumacherjem, slednja sta bila v kvalifikacijah za naših tekačem na 29. in 30. mestu. V ženski konkurenci predstavnic nismo imeli, Eva Urevc je medtem zaradi zdravstvenih težav že odpotovala v domovino.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK