Šimencu prve letošnje točke v sprintu

Švedski Östersund je prizorišče prvih slovenskih točk v svetovnem pokalu v sezoni 2023/24 v sprintu, potem ko jih je z zelo dobrim kvalifikacijskim tekom osvojil Miha Šimenc. Zmagala sta domačinka Emma Ribom in Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo.

Miha Šimenc, foto: NordicFocus

Miha Šimenc se je v izločilne boje na drugem šprintu sezone uvrstil z 29. časom kvalifikacij, tekel pa je v drugi četrtfinalni skupini. Na zahtevni, tehnični 1,4 km progi je bil vseskozi v boju s petimi konkurenti, na koncu pa je na ciljni ravnini imel nekoliko manj moči v rokah kot domačina Clle Halfvarsson in Oskar Svensson ter Norvežana Paal Golberg in Harald O. Amundsen, prehitel pa je Finca Jonija Makija. 5. mesto v četrtfinalni skupini je na koncu pomenilo 25. mesto na današnji preizkušnji. Zmage se je znova v velikem slogu s prednostjo več kot treh sekund veselil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo pred rojakom Erikom Valnesom in Američanom Jamesom Schoonmakerjem, pri dekletih je slavila Švedinja Emma Ribom pred Norvežanko Kristine Stavaas Skistad in rojakinjo Linn Svahn. Točko je za 50. mesto osvojila tudi Anja Mandeljc.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc (MP3): “Prvi cilj je dosežen, je pa res to šele drugi šprint. Prvi se mi je res ponesrečil, zdaj pa sem lahko pokazal, da znam teči dobro klasiko. Skandinavske razmere, sneg in konkurenca je zelo zahtevna. S tega vidka sem res zelo zadovoljen, da mi je tu uspelo priti med najboljšo trideseterico. Največja razlika v primerjavi z Ruko so bile smuči. Takrat sem naredil napako, izbral smuči s premalo oprijema. Pogovarjali smo se s servisom in s celotnim strokovnim vodstvom ekipe, naredili smo več testov, odločili smo se za bolj sigurno varianto in to je na koncu zagotovo boljše. Danes moram res pohvaliti celotno ekipo, ker je naredila dobro delo.”

Jutri bo v Östersundu na sporedu 10 km preizkušnja v prostem koraku s posamičnim štartom.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK