Skrajšan smuk v Val Gardeni ni prinesel novih točk Hrobatu in Čatru

V Val Gardeni so organizatorji izpeljali odpadli smuk iz Lake Louisa, zaradi napornega urnika pa je bil start prestavljen nekoliko nižje po progi. Na sprinterski progi so bile razlike med smučarji zelo majhne, ura pa ni bila naklonjena Mihi Hrobatu in Martinu Čatru, ki sta ostala izven trideseterice.

Miha Hrobat. Foto: Gepa

Slovenska smukača sta se na progo podala eden za drugim s številko 25 in 26. Prvi je nastopil Miha Hrobat, ki je v zgornjem delu še držal korak z najhitrejšimi smučarji.  V najbolj zahtevnem delu proge pa se je njegov zaostanek povečal,  v cilju pa znašal +1,56. Na tekmi ekstremno majhnih razlik je bilo to dovolj za 46. mesto. Martin Čater je že v zgornjem delu nabral zaostanek, ki se je to enakomerno nabiral do konca proge. Njegov čas je pokazal +1,83, kar je pomenilo štiri mesta nižje od Hrobata. 

Na sprinterski dirki je najboljša vožnja uspela Avstrijcu Vincentu Kriechmayerju, ki je na progi preživel 1:24,44. Za 11 stotink je prehitel Švicarja Marca Odermatta, ki je tako ponovno ostal brez smukaške zmage in se je še tretjič letos moral zadovoljiti z drugim mestom. Na najnižjo stopničko je stopil še en Avstrijec Matthias Mayer, ki je za Odermattom zaostal zgolj dve stotinki. Jutri smučarje čaka superveleslalom, v soboto pa še klasičen smuk po celotni progi v Val Gardeni.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Slab dan in razočaranje, je pa vprašanje, kako nam je danes deloval material. Sami vožnji nista bili dovolj sproščeni za Val Gardeno, je pa tudi res, da noben segment proge ni bil res slab in tak zaostanek. Videli smo pa še to, kako zgoščen je moški svetovni vrh. Na skrajšani progi, kjer sneg ni zahteven, se ti more vse pokloniti, da se naredi dober rezultat. Danes je dan za pozabo in jutri je nov dan. Upam na boljši odziv.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K