Skrajšani smuk v Wengnu ni prinesel uspeha Slovencem

Dodatni smuk v Wengnu ni potekal povsem iz vrha, kar ni ustrezalo trem slovenskim smukačem, ki so prvič v sezoni ostali brez točk svetovnega pokala.

Martin Čater je komaj čakal tekme v Wengnu. Foto: Agence Zoom

Razmere v Wengnu so bile odlične, že v četrtek se je zbralo lepo število gledalcev, ki so uživali v predstavah smukačev. Smuk sicer ni bil povsem klasičen, kot se ga pričakuje v soboto, saj so tekmovalci izpustili spektakularni zgornji del proge. Na prvi tekmi v Švici se Slovenci na žalost niso znašli, saj je Miha Hrobat odstopil, Martin Čater in Nejc Naraločnik pa sta bila prepočasna za uvrstitev med dobitnike točk. Še posebno razočaran je bil Čater, ki mu sicer proga v Wengnu izjemno ustreza, tokrat pa je zaostal +2,97 in dosegel 34. čas.  Nejc Naraločnik je zaostal +3,70, kar je pomenilo 49. mesto.

Številne navijače je razveselil domači ljubljenec in trenutno najboljši smučar na svetu Marco Odermatt, ki je le prišel do svoje prve smukaške zmage v karieri. Slavil je prepričljivo, saj je Francoza Cypriena Sarrazina prehitel za 58 stotink. Aleksander Aamodt Kilde je na tretjem mestu zaostal 81 stotink sekunde.

Zvočna izjava (mp3):

Aleš Gorza: “Slabo smo začeli vikend v Wengnu. Fantje niso nastopili dobro na nobenem odseku in jim vožnja ni uspela. Nejcu je treba oprostiti, saj je v Wengnu prvič in še potrebuje kakšno vožnjo, da bo bolj domač. Martin in Miha pa nista smučala dobro. Dobro je treba analizirati današnji nastop in potem to poskusiti jutri in predvsem v soboto popraviti in pustiti lep vtis v Wengnu.”

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K