Slokar, Bucik in Dvornik med 17. in 23. mestom

Ana Bucik, Andreja Slokar in Neja Dvornik so se na slalomu v Lienzu zopet vse prebile med dobitnice točk.

Andreja Slokar, Foto: Agence Zoom

Po dveh uvrstitvah v najboljšo deseterico je Andreja Slokar na slalomu zopet nastopila s številko v prvi jakostni skupini. Žal pa se na zahtevni sležni podlagi v Lienzu ni znašla najbolje, saj je bil zaostanek +2,48 višji, kot si je želela. Vseeno je zasedala visoko 12. mesto. Ana Bucik pa je tokrat po dolgem času nastopila s številko izven 15. Na prsih je imela številko 16 in dosegla 23. čas prve vožnje (+3,44). Dobro formo je potrdila Neja Dvornik, ki je bila po polovici tekme dvajseta. Nov šov je v Avstriji uprizorila Mikaela Shiffrin, ki je imela ponovno velikansko prednost že po prvi vožnji.

Na žalost se Slovenkam napad v drugi vožnji ni izšel po željah. Še najbolje je s finalom opravila Ana Bucik, ki je svojo uvrstitev izboljšala za pet mest in je bila na koncu 18. Neja Dvornik je imela nekaj težav in je zdrsnila na 23. mesto, finale pa se ni posrečil niti Andreji Slokar, ki se je tokrat morala zadovoljiti s 17. mestom.

Mikaela Shiffrin je tudi v finalu imela najboljši čas druge vožnje in je 93. zmago v svetovnem pokalu slavila s prednostjo +2,34. Najboljša med “Zemljankami” je bila Lena Dürr, tretja pa Michelle Gisin.

Zvočne izjave (mp3):

Andreja Slokar: “Zelo zanimiva tekma. Slalom se smučam dobro, a je problem, ker tega na tekmi še ne pokažem. Zaenkrat se mučim. Oba teka sta bila daleč od tega, kar sem sposobna. Vseeno mislim, da je to še normalno, saj sem po poškodbi izgubila tekmovalni ritem in se še iščem. Veseli me, da se na treningu smučam vse boljše in enkrat sem naredila že preskok iz veliko hujšega, tako da tudi tokrat verjamem v to, le potrpežljiva moram biti.”

Ana Bucik:Ni bila enostavna tekma. Sploh v prvem teku sem se borila sama s sabo in progo, tako da nisem uspela razviti prave hitrosti. V drugo je bilo po dolgem času malo boljše in to je vožnja, na kateri bom gradila.”

Neja Dvornik: “Prvi tek je bil soliden. V drugem pa sem želela popraviti stvari, a se na progi nisem znašla in na koncu je rezultat takšen, kot je.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K